Portal 072info

Presuda za nanošenje teških povreda Sajjri Poljo

Opštinski sud u Zenici, pod predsjedavanjem sudije Sonje Radošević, izrekao je danas kaznu zatvora u trajanju od dvije godine Aldinu Baručiji (29), optuženom da je u februaru prošle godine, u naselju Gornje Raspotočje, vozeći tehnički neispravno vozilo, neprilagođenom brzinom od 75 kilometara na sat, udario desetogodišnju Sajjru Poljo, dok je prelazila na drugu stranu kolovoza.

Baručija je osuđen za krivično djelo ugrožavanja sigurnosti javnog prometa i nanošenje teških povreda djetetu.Sajjrini roditelji, Mirsad i Selma Poljo, presudom, kažu moraju biti zadovoljni, jer ona je tačka na dugotrajne napore da se dokaže krivica onome zbog kojeg je njihovo dijete danas vezano za invalidska kolica.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

– Ako će ova kazna djelovati na nesavjesne vozače da voze opreznije i time spasiti nekome život, ja sam sretan čovjek, kaže Sajjrin otac, Mirsad Poljo.

Sud je danas potvrdio da je odbrana Aldina Bariučije djelovala sračunato, s ciljem izbjegavanja krivične odgovornosti za svog branjenika.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Protiv presude moguće je izjaviti žalbu Kantonalnom sudu, a porodica Poljo je upućena na mogućnost pokretanja parničnog postupka.

RTVZE

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME