Presuda za nanošenje teških povreda Sajjri Poljo

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Opštinski sud u Zenici, pod predsjedavanjem sudije Sonje Radošević, izrekao je danas kaznu zatvora u trajanju od dvije godine Aldinu Baručiji (29), optuženom da je u februaru prošle godine, u naselju Gornje Raspotočje, vozeći tehnički neispravno vozilo, neprilagođenom brzinom od 75 kilometara na sat, udario desetogodišnju Sajjru Poljo, dok je prelazila na drugu stranu kolovoza.

Baručija je osuđen za krivično djelo ugrožavanja sigurnosti javnog prometa i nanošenje teških povreda djetetu.Sajjrini roditelji, Mirsad i Selma Poljo, presudom, kažu moraju biti zadovoljni, jer ona je tačka na dugotrajne napore da se dokaže krivica onome zbog kojeg je njihovo dijete danas vezano za invalidska kolica.

ČITAJ JOŠ:  Arman Balić: Migrant mi je opsovao majku na bosanskom i napao me nožem!

– Ako će ova kazna djelovati na nesavjesne vozače da voze opreznije i time spasiti nekome život, ja sam sretan čovjek, kaže Sajjrin otac, Mirsad Poljo.

Sud je danas potvrdio da je odbrana Aldina Bariučije djelovala sračunato, s ciljem izbjegavanja krivične odgovornosti za svog branjenika.

Protiv presude moguće je izjaviti žalbu Kantonalnom sudu, a porodica Poljo je upućena na mogućnost pokretanja parničnog postupka.

RTVZE

GODISNJICA
MARKETING