Pretresi na 22 lokacije u BiH, među osumnjičenima i policajac

11B93F92 8661 453B 9B1A 7F1FE35B447C
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) vrše pretrese na 22 lokacije na području Brčko distrikta, Bijeljine i Orašja zbog organizovanog kriminala u vezi sa prometom droge. Pretresi se vrše u okviru akcije “Bjegunac”, a među osumnjičenima su i policijski službenici, piše N1.

Kako je za N1 rekla portparolka SIPA-e Jelena Miovčić, pretresise  vrše pod nadzorom Tužilaštva Brčko distrikta, a po naredbi Osnovnog suda Brčko distrikta.

Akcija se provodi u saradnji s policijskim službenicima Policije Brčko distrikta. Djela za koje se osumnjičene osobe terete su organizovani kriminal i neovlaštena trgovina drogom.

Iz Policije Brčko distrikta saopćeno je kako je akcija  usmjerena protiv više osumnjičenih lica koji se kao organizovana kriminalna grupa bave neovlaštenom nabavkom i prodajom opojnih droga kako na području Brčko distrikta BiH tako i na području Bijeljine, Pelagićeva i Orašja.

“Na 22 lokacije vrše se pretresi ukupno 18 stambenih objekata, tri vikendice i jednog privrednog objekta, a akcijom je obuhvaćeno ukupno 13 osoba plus dva policijska službenika Policije Brčko distrikta BiH. Tokom pretresa pronađeno je i oduzeto jedan kilogram i oko 50 grama opojne droge koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuana, te nešto više od 100 grama opojne droge koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu kokain”, navode iz Policije Brčko distrikta.