Pretučena žena u Babinoj rijeci zadobila teške tjelesne povrede

Na području Kantona javni red i mir je narušen u pet slučajeva, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

Dana 05.04.2018. godine, oko 22,00 sati, u ulici Kraljice Katarine kod broja 15, od strane nepoznatog lica je izvršeno krivično djelo oštećenje tuđe stvari, presijecanjem optičkog kabla vlasništvo kompanije “Telemach”. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

Dana 05.04.2018. godine, u 15,45 sati, u ulici Prve zeničke brigade, u prizemlju stambene zgrade, ispred lifta, od strane nepoznatog lica izvršeno je krivično djelo teške krađe na naročito drzak način, kojom prilikom je ženska osoba V.Z., iz Zenice, zadobila teže tjelesne povrede konstatovane u Kantonalnoj bolnici Zenica. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I, koji poduzimaju intenzivne aktivnosti na terenu sa ciljem otkrivanja i procesuiranja izvršioca ove teške krađe.

Na području Kantona dogodilo se jedanaest saobraćajnih nezgoda, u kojim je devet lica zadobilo lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE