Pretužnih osam godina: Na današnji dan su nas napustili Ljuti Krajišnici

Ljuti Krajisnici FB2
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine 15. oktobra 2013. godine pobijedila je Litvaniju u Kaunasu i izborila plasman na Svjetsko prvenstvo u Brazilu.

Vedad Ibišević postigao je pogodak za veliko slavlje brojnih navijača našeg nacionalnog tima u Litvaniji. Među onima koji su slavili veliku pobjedu izabranika Safeta Sušića bili su Hasib Mahmić, Vildan Pehlić i Almir Kasumović.

Nekoliko sati kasnije, vraćajući se s utakmice, imali su tešku saobraćajnu nesreću u poljskom gradu Lomža, 150 kilometara udaljenom od Varšave. Tog tragičnog dana sjećat ćemo se još dugo. Dana kada su tri navijača Bosne i Hercegovine u saobraćajnoj nesreći izgubila život.

Nekoliko sati prije utakmice među navijačima u Kaunasu koji su dali izjavu za medije bio je i Hasib Mahmić. Imao je samo jednu želju, da se svi navijači Bosne i Hercegovine nakon utakmice vrate živi i zdravi svojim porodicama.

“Nadam se da neće biti puno alkohola. Volio bih da se svi vratimo u miru i veselju u Bosnu i Hercegovinu. Da ne bude puno saobraćajki, jer je mnogo bilo saobraćajki na cestama. To je nenormalan broj. Jedino što želimo našim navijačima da se u miru i rahatluku vrate kući, svojim familijama i porodicama i proslave ovaj Bajram s najljepšim poklonom”, rekao je tom prilikom Mahmić.

15. juna 2014. godine u Velikoj Kladuši je otvorena Hair česma u znak sjećanja na Ljute Krajišnike. Česma je simbolično otvorena u trenutku početka utakmice Argentina – Bosna i Hercegovina. 

GODISNJICA
MARKETING