Portal 072info

Prevruće u dugim kolonama na Vranduku: Tapkaroši parfeme od 100 KM, prodaju i za 7

a gotovo 30 stepeni, stotine vozača s nestrpljenje čeka da prođe kolonu na Vranduku. Iz oba smjera ogromne su gužve, čemu je sigurno presudan vikend, ali i sezona godišnjih odmora. 

Svjesni da više nema razloga da se bilo kome žale što po velikim vrućinama čekaju u kolonama, vozačima i putnicima ne preostaje ništa drugo, nego dok ne dođe red za njihov prolazak, da izađu iz automobila, tapkaju u mjestu…

Na Vranduku je, posebno u ovom perdiodu, kada je više ljudi iz dijaspore u BiH, primjetan i puno veći broj prosjaka. Uglavnom mlađe žene sa djecom u naručju, bez obzira na visoke temperature, idu od automobila do automobila, ispružene šake, tražeći milostinju. Ima i onih nezadovoljnih, koji, ukoliko im ne ponudite marku ili dvije, negoduju, psujući na romskom, a dobro ćete proći ako vam nogom bar ne udare u vrata automobila. 

Pored onih koji prodaju hladne napitke, dobar biznis prodavajući, kako naglašavaju ‘original’, razvili su oni koji vam nude ‘skupocjene parfeme’ i naočale. Krenu sa cijenom od 100 KM za jedan parfem, ali ga na kraju prodaju i za 7 KM.

– Kupi bolan parfem, toliko je jeftin, da se ne isplati ni kupat – ovako jedan od prodavača ubjeđuje putnike kako bi pazarili kod njega.

Ukoliko kupite parfem i naočale, od prodavca ćete dobiti ‘original Gucci ili Armani’.

Hayat.ba

Podijelite članak
  • 399
    Shares