Preživio dva i po dana na dnu mora

607_20130616192213_okeneNigerijac Harrison Okene je preživio dva i po dana na 30 metara ispod nivoa mora. Naime, on je potonuo s borodom na kojem je radio, a preživio je tako što je pronašao zračni džep.

Okene se nlazio u toaletu 26. maja, kada je brod „Jakson-4“ potonuo, na oko 30 kilometara od obale Nigerije. On je uspio pronaći džep zraka u jednoj prostoriji, gdje je proveo dva i po dana prije nego što su ronioci pronašli potonuli brod.

„Nalazio sam se u vodi u potpunom mraku, misleći da je to kraj. Stalno sam razmišljao kako voda ispunjava prostoriju, ali to se nije desilo. Bio sam gladan, ali prije svega žedan. Slana voda mi je izjela jezik“, rekao je Okene novnaru BBC-ja.

Okene je jedini koji je preživio sa broda koji je u trenutku potonuća prevozio 11 ljudi. Tijela ostalih deset pomoraca su izvučena nekon što je on spašen.

„Shvatio sam da su u blizini tijela mojih drugova sa broda. Mogao sam da ih namirišem. Naišle su ribe i počele da ih jedu. Čuo sam to“, dodao je 29-godišnji Nigerijac koji kaže da sada često ima noćne more u kojem njegov krevet tone ka dnu mora.

federalna.ba

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE