Portal 072info

Približava se zima: Zeničane očekuje još jedna neizvjesna grijna sezona

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Korisnici oko 13.500 stambenih i poslovnih prostora u Zenici ulaze u još jednu neizvjesnu grijnu sezonu.

JP “Grijanje” Zenica 1. oktobra ove godine počinje punjenje sistema vodom, a 15. oktobra bi trebala i zvanično početi grijna sezona na području grada. Međutim, dotrajalost kotlova i njihova sanacija u proteklom periodu ne garantuju da će Zeničani u kontinuitetu imati tople radijatore.

POLITIČKI MARKETING
Rusmir Isak banner

“Pouzdanost naših kotlova pogoršava se iz godine u godinu. Mi smo učnili sve što je bilo moguće da se poboljša pouzdanost kotla i pripadajuće opreme i za te radove smo do sada potrošili oko 1,5 miliona KM. U novoj sezoni grijanja toplinsku energiju će proizvoditi kotao broj dva, dok će kotao broj jedan biti kao podrška u slučaju kvara na kotlu broj dva”, kazala je Dijana Božić-Srdanović, portparol kompanije AMZ.

Kada su u pitanju planovi za budućnost i situacija sa grijanjem za naredne godine, Božić-Srdanović navodi da je u završnoj fazi osnivanja nove “joint venture” kompanije pod imenom “Toplana Zenica” koja bi trebala biti registrirana po dobivanju zakonskih odobrenja od konkurentskog vijeća.

POLITIČKI MARKETING
A19C0ACA 5A41 413B 9B35 318122A57EA5

“Partneri u novoj firmi ‘Toplana Zenica’ su ArcelorMIttal, Grad Zenica te Finfund i KPA Unicon iz Finske. Ukoliko ne bude nikakvih kašnjenja u dobijanju dozvola i odobrenja, očekujemo da će ovaj projekat biti završen do četvrtog kvartala 2019. godine”, istakla je Božić-Srdanović.

Kompanija ArcelorMittal Zenica je uložila sve moguće napore i sredstva znajući koliko je pouzdano grijanje važno za svakog građanina ovog grada.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
POLITIČKI MARKETING
072 Mirza Husetic 1

Zenit.ba

Podijelite članak
POLITIČKI MARKETING
072 Kenan Aida
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME

5C469C74 8C17 4B98 BDF1 9CFAAF69C4F6