Portal 072info

PRIČA KOJA JE GANULA SVIJET: Odložio vlastitu smrt da pogleda još jednom voljeni klub (VIDEO)

Belgijanac Laurenzo Schoonbaert je poželio da prije odlaska na drugi svijet još jednom odgleda meč Club Bruggea. Navijač Club Bruggea, kome su doktori pristali da prekrate muke eutanazijom, imao je posljednju želju – da odgleda još jednu utakmicu voljenog kluba.

Belgijanac Laurenzo Schoonbaert se dugo borio sa teškom bolešću, zbog koje je za 20 godina imao čak 37 operacija. Međutim, odlučio je da u 42. godini završi borbu, a ljekari su pristali na to, jer je u Belgiji eutanazija dozvoljena. Međutim, prije smrti poželio je da samo još jednom vidi svoje ljubimce uživo na djelu, prenose agencije.

“Moja najveća želja je da, prije nego što umrem, još jednom odgledam svoj tim”, napisao je Lorenzo na svom Facebook profilu.

Ljekari su odložili davanje injekcije i želja mu je ispunjena.

Schoonbaert, kome je nadimak Lore, na stadion je došao u društvu sedmogodišnje kćerke Dine. Zbog toga je prvenstveni duel Club Bruggea i Muscrona, odigran u nedjelju, imao veliku težinu.

navijac-eutanazija1

Lore i Dina imali su poseban tretman na stadionu i podršku svih 20.000 gledalaca. Domaći navijači istakli su transparent sa porukom: “You'll never walk alone Lore”.

Prije početka utakmice Lore je održao dirljiv govor.

“Sada sam nevjerovatno srećan. Ovo će biti dragocjena uspomena za moju kćerku. Moj posljednji san se ispunio i sada mogu da umrem u miru. Slaviću na nebu”, rekao je Schoonbaert.

Porodica Schoonbaert je potvrdila da je dan posle utakmice, u ponedeljak, Lore dobio injekciju koja ga je ispratila na drugi svijet.

bportal.ba

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box