Portal 072info

PRIČA KOJA JE ODUŠEVILA SVE: Beskućnik dao sav novac studentici za taksi, a ona mu uzvratila fantastičnom gestom!

Nesebični potez beskućnika Robbieja iz engleskog grada Prestona, koji je mladoj studentici ponudio posljednje tri funte koje je imao kako bi mogla platiti vožnju taksijem kući, oduševio je svijet, a ono što je još važnije, njegova dobrota bit će višestruko nagrađena.

Naime, studentica Dominique Harrison-Bentzen (22) odlučila se odužiti dobrom samaritancu pa je pokrenula stranicu za prikupljanje novčanih sredstava kako bi mu pomogla platiti toliko potreban depozit za stan.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Dominique je nakon noćnog izlaska 4. decembra shvatila da je izgubila bankovnu karticu. Nije imala ništa gotovine kako bi platila taksi. U tom trenutku je prišao beskućnik Robbie i inzistirao da uzme njegov dnevni “ulov“ od tri funte. Želio se uvjeriti da će djevojka sigurno stići kući.

Iako Dominique nije prihvatila novac, ostala je dirnuta dobroćudnom gestom potpunog stranca, te mu odlučila pomoći.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Idućeg dana objavila sam status na Facebooku i saznala kako nisam jedina kojoj je pomogao. Ispostavilo se da je vraćao izgubljene novčanike i nudio svoj šal slučajnim prolaznicima kako bi ih ugrijao.

Krenula je u potragu za dobročiniteljem. Pronašla ga je četiri dana kasnije, a dan nakon toga, 9. decembra, počela je na internetu prikupljati novac. Odazvao se nevjerojatan broj ljudi i dosad je prikupljeno više od 10.000 funti.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

– Božić je idealno vrijeme da razmišljamo o ljudima oko nas, a ne samo o sebi – poručila je Dominique.

cazin.net

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME