PRIČA KOJA JE POTRESLA ZENICU: Primorana na prosjačenje sa novorođenčetom

PRIČA KOJA JE POTRESLA ZENICU: Primorana na prosjačenje sa novorođenčetom

1238201_510132959062077_845048831_n

Iako često možemo posvjedočiti situacijama u ugostiteljskim objektima u kojima, sada već po automatizmu, hladno odbijemo one koji od nas traže novac, priča koja stiže iz Zenice dirnula je srca zeničke javnosti. Naime, riječ je o mladoj Fatima iz Travnika koja je nakon što je ostala u drugom stanju ostavljena od strane muža, a nakon čega dolazi živjeti u Zenicu.

Zeničanima je postala poznata po svom prosjačenju u ugostiteljskim objektima, a naročito je plijenila pažnju zbog trudnoće koja je bila evidentna. Nakon što se prije nešto manje od mjesec dana porodila u Kantonalnoj bolnici Zenica, a već nakon osam dana nakon poroda na ulicama grada Zenice tražila pomoć od građana držeći u naručju svoje dijete, zenički humanisti odlučili su reagovati.

Tako se putem Facebook grupa pokrenula ‘akcija’ putem koje se vrši podjela fotografije Fatime i njenog dijeteta te se javnost moli da se od ove djevojke ne okreće glava, nego da joj se pomogne u skladu sa mogućnostima. Zabrinjavajuće je to, ističu građani na društvenim mrežama, kako se ova samohrana majka nalazi u bezizlaznoj situaciji te sa svojim tek rođenim sinom traži pomoć bez obzira na vremenske prilike.

“Srce mi puca kada je ugledam kako nosi tek rođenu bebu i hoda od stola do stola po zeničkim kafeterijama. Ja sam također majka, imam malu bebu, ne znam kako bih se nosila sa tim da sam na njenom mjestu.” – piše nam jedna Zeničanka.

Slučaj nesretne Fatime trenutno je u fazi provjere informacija, a također se treba obaviti i razgovor sa Fatimom koja bi trebala kazati kako stvari stoje, a nakon čega bi nadležni organi mogli reagovati. Iako komšije pored napisanog posjeduju i još tužnije informacije, o njima ne žele govoriti javno ukoliko to sama Fatima ne odluči.

Ovaj slučaj podstakao je dobre ljude u Zenici da pokrenu akciju za pomoć Fatimi i njenom sinu, a dok se cijeli slučaj ne riješi dobri ljudi apeluju na građane da ne okreću glavu od ove samohrane majke, te da joj u skladu sa svojim mogućnostima pomognu.

Mi ćemo nastojati javnost informisati o daljim dešavanjima u vezi sa slučajem Fatime, te nakon što nadležni organi provjere tačnost cijele priče svakako objaviti i zvaničnu priču, budući da se trenutna temelji na osnovu priča po društvenim mrežama.

Iako se u ovoj priči pominju i neke druge tvrdnje koje za sada nisu provjerene, oni koji su odlučili pomoći mladoj Fatimi ističu da je o ovom slučaju obaviješten MUP ZDK ali i Centar za socijalni rad. Po završetku neophodnih razgovora i provjere tačnosti navoda, Fatima bi sa svojim dijetetom trebala biti smještena u Medicu.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS