Priča o 79-godišnjem vozaču kamiona iz Italije -“Nikad neću prestati voziti”

Screenshot 7 27
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

Dok se piše ovaj tekst, on se sprema napraviti jedno od posljednjih putovanja vozeći svoj pouzdan kamion : vozilo kojim je upravljao više od pola stoljeća i čiji će upravljač, s obzirom na godine, sada morati zauvijek napustiti. No, 79-godišnji prijevoznik Angelo Tanese nema želju prestati raditi i zato je već pronašao rješenje koje će mu omogućiti da nastavi raditi ono što je oduvijek volio: ‘putovati’.

Govorimo o čovjeku iz Barija koji putuje svijetom od 1972. godine prevozeći svoje specijalne terete, većinom stare i dragocjene tiskarske strojeve . Mašine su to koje on sam kupuje, prodaje i često popravlja.

Upoznajemo ga u skladištu u ulici Bruno Buozzi 54, gdje provodi svoje intenzivne radne dane kad nije na putu. I dok njegovi vršnjaci igraju karata u parkovima ili čuvaju unuke, “radoholičar” zauzet je malom popravkom viljuškara.

Dočekuje nas sa svojim istrošenim trapericama i nasmiješenim licem.

«Kamion sam počeo voziti 1972. godine i nikada nisam stao. Od tada sam najviše vozio tiskare i pisaće strojeve, svugdje, od Italije do Francuske, od Njemačke do Nizozemske »

Gospodin je stoga 49 godina vozač kamiona: naporan i naporan posao, ali ne bez šarma. ” To je ono što sam uvijek radio i ono što najviše volim u životu. Sada, međutim, više neću moći sjesti za volan, ali da bih putovao spreman sam učiniti sve ».

Zapravo, 27.4. Angelo će napuniti 80 godina i stoga prema zakonu više neće moći voziti. Ali on se ne namjerava zaustaviti. Kako? Dobivanjem ‘osobnog’ vozača koji će ga pratiti širom svijeta.

Ne mogu se zaustaviti. Moje godine nisu problem: osjećam se mlad i vožnja iz grada u grad za mene je još uvijek dječja igra. 

S tim u vezi, gospodin nas vodi u skladište prepuno mašina povijesne njemačke marke Heidelberg . Posjeduje pisaće strojeve iz 1950.

Dok mi čavrljamo, neki čovjek posjećuje halu. To je tiskar iz Potenze koji je došao pogledati mašinu Heidelberg Kors 52×72 iz 1970. godine, mašinu koju će Angelo potom demontirati, natovariti na kamion, odvesti do kupca, ponovno montirati mašinu, pokrenuti mašinu i obučiti kupca.

Ali napokon je došlo vrijeme da upoznamo njegov pouzdan kamion. Tako nas 79-godišnjak izvodi iz laboratorija da pokaže veliko sivo i crno vozilo . Unutra, iza sjedala, vidimo dva logorska kreveta opremljena jastucima, pokrivačima.

Napokon, Angelo ulazi u vozilo i sjedne za volan , čini ono što mu je oduvijek bio “motor života” vožnja piše Kam-bus.