Priča o pjesmi Amara Jašarspahića Gileta: Stari ja

gile

Amar Gile, jedan je od onih pjevača koji se može pohavliti hitovima koji nemaju rok trajanja. Svaka njegova pjesma pjeva se sa istim žarom kao i kada je izašla, a nakon kraće muzičke pauze odlučio je da obraduje publiku nečim novim.

Dugo se šuškalo o novoj pjesmi, a nakon što je objavio tizer na svom Instagram profilu postalo je i zvanično.

– Zajedno navijamo sat! “Stari ja” u nedjelju u 4:00 h – kratko je najavio Amar.

Ubzo su ovu objavu preplavili lajkovi i komentari fanova koji ne mogu da dočekaju da čuju šta je to novo Gile spremio, ali u njegov kvalitet ne sumnjaju pa predviđaju da će ovo biti još jedan hit u nizu.

“Ko neće spavati cijelu noć”, “Taman iz kafane kad krenemo”, “Biće to top kao i uvijek” samo su neke od reakcija na taj kratki video.

Obećano – ispunjeno. Pjevač Amar Gile ponovo je izbacio pjesmu koja je za kratko vrijeme postala prava atrakcija na Youtube-u i već pronašla put do srca publike.

Numera pod nazivom “Stari ja” nešto je potpuno novo u Giletovom stilu, a što publika obožava kod njega, vesela pjesma sa prelijepom muzikom i tekstom, koja već na prvo slušanje ulazi u uši.

Pjesmu “Stari ja” prati i spot koji podsjeća na kratki film, a komentari njegovih fanova na internetu ne prestaju, te se može zaključiti da je nova numera pun pogodak.

“Kakva kombinacija nježnosti, snage, romantike, snage glasa – odličan film”, “Ništa manje nismo ni očekivali, bravo Amare”, “Pjesma, spot, sve vrhunsko” – bili su samo neki od mnogobrojnih komentara na Youtube-u.

Pjesma priča priču o jednom tipičnom ženskarošu. On voli provod, piće i žene. Međutim, iako žene imaju posebno mjesto u njegovom srcu, nikada se nije uspio zaljubiti ni u jednu od njih. To ga, pak, nije spriječilo da mnogim ljepoticama slomi srce.

S obzirom da svemu dođe kraj, tako je došao kraj i njegovom hladnokrvnom odnosu prema ženama. U život mu je ušla fatalna zavodnica koja je zagospodarila njegom srcem, a ova pjesma je himna njoj.

Često uspijemo zaboraviti na svu silinu i snagu koju ljubav ima. I najhladnijem srcu potrebno je samo malo da postane najvatrenije. Dovoljno je samo da se pojavi neko ko će izazvati iskru…

IZVORExpress
Prethodni članakBećirović poručio Milanoviću: Ostavite se Tuđmanove politike, BiH je nepokoriva i slobodarska država
Sljedeći članakOvo je najčešće falsifikovana novčanica u Bosni i Hercegovini