Portal 072info

PRIČA ŠOKIRALA SRBIJU: Želio je oženiti djevojčicu od 13 godina, a evo šta mu sada prijeti

Z. P. (34) iz Brekova kod Arilja, nekoliko dana je živio sa dvadeset godina mlađom djevojčicom, i planirao je da se oženi s njom, a da stvar bude još gora, ona je dobrovoljno na to pristala, ali je njihove planove narušio Centar za socijalni rad i policija, koji su ih razdvojili.

Priča koja je šokirala zapadni dio Srbije će se završiti krivičnom prijavom protiv Z. P., koji bi zbog obljube trebalo da dobije kaznu zatvora od 12 godina, dok će maloljetna devojčica biti pod jakim starateljskim nadzorom, piše Informer, a prenosi Telegraf.

Prema nezvaničnim informacija, njih dvoje su već neko vrijeme u vezi, koju su planirali da krunišu brakom, međutim, prošlog mjeseca je djevojčica slagala roditelje da ide kod druga u posjetu, ali se u stvari, praktično, preselila kod Z. P.

– Ko zna koliko dugo bi oni tako živjeli i kako bi se ova priča završila, da poslije nekoliko dana njegovom ocu nije prekipjelo i da nije prijavio sina i nesuđenu snajku lokalnoj policiji. Policijska patrola zajedno sa predstavnicima Centra za socijalni rad odmah je došla u kuću Z. P. i odvela djevojčicu roditeljima. Njemu sada slijedi krivična prijava i vjerovatno robija, a njoj vaspitna mjera – rekao je sagovornik ovog lista koji je upoznat sa čitavom situacijom.

Ipak, dodatni problem stvara porodica djevojčice koja važi za problematičnu.

– Radi se o velikoj i siromašnoj porodici sa petoro djece, u kojoj odnosi nisu baš sređeni. Zbog toga i nije čudno što se djevojčica otela kontroli i završila u domu starijeg čovjeka – dodao je sagovornik.

Direktorka Centra sa socijalni rad u Arilju Vukana Savović, potvrdila je navode i istakla da su sve državne institucije u ovom slučaju postupile u skladu sa zakonom.

– U saradnji sa policijom smo uradili ono što je do nas i djevojčica je vraćena kući kod roditelja, koji su prihvatili saradnju sa nama. Sve podatke u vezi sa slučajem smo proslijedili javnom tužiocu i u cilju dalje istrage nećemo davati više nikakve izjave. Najbitnije je da se sve vrati u normalu, jer je ovo vrlo osjetljiva tema. Svakako je veliki šok, posebno kada se desi u malom mjestu, iako sličnih slučajeva ima u većim gradovima – istakla je ona.

Također, policija koja je brzo reagovala i o svemu obavijestila lokalno tužilaštvo, oglasila se saopštenjem u kom su naglasili da su službenici dostavili izveštaje Osnovnom javnom tužilaštvu u Požegi.

cazin.net

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box