Priču o kući sagrađenoj na zgradi u Zenici prenose regionalni i svjetski mediji

Priču o kući sagrađenoj na zgradi u Zenici prenose regionalni i svjetski mediji

Priča koju je “Dnevni avaz” nedavno objavio o Zeničaninu koji je na krovu stambene zgrade napravio kuću, odjeknula je poput bombe u našoj zemlji, širom regiona, ali i u svijetu.

Ovu neobičnu “Avazovu” priču najprije su prenijeli brojni regionalni, ali i svjetski portali, pozivajući se na naš list, da bi ove sedmice ekipa emisije “Provjereno”, koja se emitira na “Novoj TV” iz Hrvatske, došla u Zenicu i, na osnovu našeg teksta, napravila prilog, koji je emitiran preksinoć.

Podsjetimo, od terase na krovu zgrade dosjetljivi Zeničanin odlučio je napraviti doslovno kuću, i to bez saglasnosti nadležnih službi.

Semira Karić iz Službe za urbanizam, imovinskopravne, geodetske poslove i katastar nekretnina Grada Zenica kazala je za naš list da je građanin Safet Agović od njih zatražio saglasnost za gradnju, ali je nije dobio.

– Za gradnju kuće na zgradi ova služba nije izdala odobrenje, čak je dva puta davala odbijenicu. Služba za inspekciju donijela je rješenje o rušenju, ali to do danas nije realizirano – pojasnila je Karić.

Fotografija ove neobične građevine postala je hit i na društvenim mrežama te je izazvala brojne, ugavnom negativne komentare.

Avaz

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE