Prijatelji i radne kolege u šoku nakon samoubistva Ekrema Kahrimana: Bio je dobar lider i prijatelj

Očajnički čin bivšeg direktora JP Vodovod i kanalizacija Zenica Ekrema Kahrimana šokirala je Zeničane koji su ga poznavali, a koji su u razgovoru za Klix.ba izjavili kako je Zenica izgubila izuzetno uspješnog poslovnog čovjeka i prijatelja.

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Zeničanka Zahida Hodžić-Šišić ni danas ne može vjerovati šta se dogodilo jučer oko 9 sati u zeničkom naselju Crkvice. Kahrimana je poznavala od 1980. godine i u sjećanju joj je ostao kao hrabar i čestit čovjek.

ČITAJ JOŠ:  PKFBiH traži od UIO hitno rješavanje problema nedostatka obrazaca ​EUR 1

“Poznajem ga od svog dolaska u Zenicu, davne 1980. godine, kao hrabrog, čestitog i vrijednog čovjeka. Zajedno smo bili u politici tih 90-tih godina kada je na vlast došla Alijansa, a Ekrem je bio izuzetno hrabar i ulazio je u kancelariju u kojoj sam bila u izolaciji. Na tome sam mu beskrajno zahvalna, kao i na prijateljstvu i pažnji. Porodici želim iskreno saučešće, a tugujem zbog načina na koji je otišao od nas”, kazala je Hodžić-Šišić.

Vršilac dužnosti direktora JP Vodovod i kanalizacija Zenica Nedim Sečić kao dugogodišnji radni kolega Ekrema Kahrimana šokiran je informacijom o samoubistvu Kahrimana.

“Sve nas koji smo ga poznavali izuzetno nas je šokirala informacija o smrti Kahrimana koji je bio jak čovjek i lider i koji je čitav svoj život posvetio radu. Tražio je da svi zaposlenici rade, ali je i on radio istim intenzitetom od 2005. do kraja. Upravo u ovom periodu, zahvaljujući njemu, Vodovod i kanalizacija Zenica je postao prepoznatljiv izvan granica BiH”, govori Šečić dodavši da poslovni uspjeh Kahrimana nije mogao ni zamisliti.

ČITAJ JOŠ:  "Da li Izetbegović zaista misli da još uvijek u BiH ima roditelja koji su spremni slati djecu u rat?"

Iza Kahrimana će, prema riječima Sečića, ostati ekonomsko stabilno javno preduzeće, tehnički napredno i prepoznato kao lider u regiji. Pomenuo je i projekte koji su realizirani u periodu dok je Kahriman bio direktor kao što su: mini HE u Čajdrašu koja pet godina radi bez prestanka i koja je jedina takva u BiH, uredno vodosnabdijevanje 12 godina te brojni drugi u kojima je bio sudionik.

“Bio je aktivni sudionik za projekt ‘Plava voda’ i za grant koji je JP Vodovod i kanalizacija Zenica dobio od njemačke razvojne banke. Taj projekt je u fazi realizacije i on je odigrao veliku ulogu u svemu tome. Zaslužan je i što je bio i na čelu tima za sanaciju šteta nakon klizišta gdje smo dobili 1.187.000 eura i brojni drugi projekti. Najvažnije je da je u eri gdje većina javnih preduzeća propada, ostavio tehnički stabilno i napredno preduzeće”, izjavio je Šečić.

ČITAJ JOŠ:  Ćorović: Dječaci koji brane Mladića su isti kao djeca regrutovana u vehabije

Komemoracija Ekremu Kahrimanu bit će održana sutra u Velikoj sali Gradske uprave u Zenici s početkom u 11 sati.

Klix.ba

GODISNJICA
MARKETING