Portal 072info

Prijatelji se oprostili od Maglajlije Enisa Mrvoljka: Preživio je rat, a ubijen je u SAD-u

Prijatelji i porodice žrtava napada koji je prošle sedmice izvršen u američkoj državi Maryland okupili se se u gradu Edgewoodu kako bi odali počast stradalima, prenosi Baltimore Sun.

Među okupljenima su bili i prijatelji Enisa Mrvoljka, porijekom iz BiH, koji je ubijen u krugu kompanije Advanced Granite Solutions od strane naoružanog napadača.

Dana Burić-Gray je prije 15 godina pomogla Enisu i njegovoj ženi Ramizi da se smjeste u novo okruženje kada su doselili u Baltimore, u potrazi za poslom.

“On je preživio brutalan rat u BiH, a sada se opraštamo od njega zbog jednog čina nasilja u Edgewoodu. To nije fer. Sjećam se trenutka kada su stigli ovdje. Enis me je odmah pitao: ‘Kada mogu početi raditi’. To je bio čovjek koji je uvijek bio voljan pomoći drugima i bio je pun života”, kazala je Burić-Gray.

Enisovo tijelo će već danas biti prebačeno u BiH, gdje će biti ukopan. Curtis Holley je jedan od Enisovih prijatelja i ima samo riječi hvale o njemu.

“Enis i Ramiza su došli ovdje u potrazi za boljim životom. Način na koji mu je oduzet život je nešto što ne mogu da pojmim. Bilo je iznimno ugodno raditi s njim. Uvijek je bio nasmijan. Svašta nam se desi tokom života pa ponekad odsustvujemo sa posla, ali bez obzira na sve on je uvijek dolazio na posao”, kazao je Holley.

Enisov ubica Radee Prince uhapšen je nedugo nakon pucnjave i suočava se sa optužnicom za trostruko ubistvo. Prvo će mu biti suđeno u američkoj državi Delaware gdje ga terete za pokušaj ubistva u odvojenom slučaju.

fokus.ba

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box