o
AUTOR: H.D.
DATUM:
KATEGORIJA: Crna Hronika
Kurbani 2021

Općinski sud u Živinicama izrekao je kaznu Senadu Beganoviću (25) koji se optužnicom tuzlanskog tužilaštva teretio za brutalno ubistvo svog prijatelja Ramiza Alimanovića (36), saznaje portal “Avaza”.

Naime, u ovom predmetu došlo je do prekvalifikacije krivičnog djela nakon što je obavljeno psihjatrijsko vještačenje optuženog, potvrdio nam je njegov advokat Bakir Hećimović. Nakon što je dostavljen nalaz vještaka Beganović se umjesto za ubisto teretio za ubistvo na mah, za šta je zaprijećena kazna znatno blaža.

– On je osuđen na dvije godine i sedam mjeseci zatvora, a ujedno mu je ukinuta i mjera pritvora do poziva na odsluženje zatvorske kazne – kazao je Hećimović.

Prema navodima optužnice zločin se dogodio 4. novembra prošle godine oko 14.15 sati u Živinicama u naselju Ciljuge u ulici Stara pruga na lokalnom putu ispred šupe čiji je vlasnik Sabrija Alimanović.

Ranije je ubijeni Ramiz koji je bio pijan razbio prozore na Sabrijinoj kući, piše u optužnici. Nakon toga je došlo do svađe i naguravanja sa Nurifom Alimanovićem. Beganović koji je, također, bio pijan trčeći se zaletio prema Ramizu i iz sve snage mu zabio preklopni nož u srce.

Radi se o nožu čija je drška crne boje, a oštrica mu je duga osam centimetara.

Prema navodima iz obdukcije Alimanović je preminuo od štrašne ubodne rane koja je izazvala veliko unutarnje krvarenje.

Inače, kao motiv za ubistvo Beganović je naveo da ga je ubijeni prije zločina dva puta ošamario.