Prijava za posao u RS-u od sutra će se plaćati jednu KM

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

U Republici Srpskoj sutra će stupiti na snagu izmjene podzakonskih akata čijom će primjenom, prijave građana na konkurs za posao u javnoj upravi i lokalnoj samoupravi koštati jednu KM.

Portparol Ministarstva uprave i lokalne samouprave Republike Srpske Dragana Bulić rekla je Srni da je riječ o dopunama Uredbe o kategorijama, zvanjima i uslovima za obavljanje poslova službenika u jedinicama lokalne samouprave i izmjenama Uredbe o jedinstvenim pravilima i proceduri javne konkurencije za zapošljavanje namještenika.

“Stupanjem na snagu ovih uredbi, kandidat koji se prijavljuje za posao u opštinama, gradovima i republičkim organima, imaće samo troškove kopiranja dokumentacije, ali ne i ovjere, a na jedinstvenom formularu potpisaće izjavu o nekažnjavanju i time garantovati da ispunjava i druge uslove konkursa”, rekla je Bulićeva.

Ona je dodala da će izabrani, odnosno oni koji prođu konkursnu proceduru, imati rok od sedam dana za dostavljanje orginalih dokumenata i potvrda.

“Na ovaj način, a u okviru reformskih procesa, pojednostavljuje se procedura pri konkurisanju za posao i znatno smanjuju troškovi”, istakla je Bulić.

Srna