Prijave za biciklistički maraton „XCM Vlašić 2019“ su otvorene, prihvati i ti izazov!

Prijave za biciklistički maraton „XCM Vlašić 2019“ su  otvorene, prihvati i ti izazov!

S obzirom na uspješnost i odziv takmičara na prošlogodišnjem Brdsko-biciklističkom maratonu „XCM Vlašić 2018“ Biciklistički klub Tempo i ove godine organizira „XCM Vlašić 2019“.

Cilj ovog događaja jeste promocija zdravog načina života, te turističkih i prirodnih resursa planine Vlašić na jedan sasvim drugačiji i progresivan način. Zbog atraktivnosti samog takmičenja, maraton je postavljen na područje planine Vlašić i staze prolaze kroz najatraktivnije dijelove ove planine. 

Na „XCM Vlašić 2018“ učestvovalo je 200 takmičara iz BiH i ostalih država regije (Hrvatska, Crna Gora, Srbija..), a ove segodine očekuje znatno veći broj učesnika.

Na maratonu se možete okušati u 3 kategorije (muškarci do 35 godina, muškarci iznad 35 godina i žene) na 2 staze dužine 30km i 80km. Troje najboljih takmičara iz svake kategorije na obe staze će biti novčano i nagrada sponzora nagrađeni.

Kako je našem klubu bitno potaknuti što više mlađu populaciju da se bavi biciklizmom, na dan utrke će svoje snage moći odmjeriti i naši najmlađi takmičari na svojoj utrci, te će najbolji biti prikladno nagrađeni.

Biciklistički klub Tempo Vas poziva da dođete po svoju dozu adrenalina, te da im se pridružite na startu 07.09.2019.godine. 

Prijave možete izvršiti na: https://xcmvlasic.com/registracija/​​​​​​​​

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica