Portal 072info

PRIJAVITE SE: ‘Ulični basket – Mokušnice’

Velika popularnost i zavidan broj dobrih zeničkih basketaša, a naročito basketaška tradicija Mokušnica gdje se skoro svaki dan igra basket, kao i veliki broj poznatih zeničkih košarkaša iz ovog kvarta poput reprezentativca Kenana Bajramovića, bila je inspiracija da se pokrene projekat pod nazivom “Ulični basket – Mokušnice”.

Turnir je, prema riječima organizatora, jakog kalibra i sa odličnim nagradama za pobjednike, te se nadaju kako će odziv ekipa također biti na zavidnom nivou. Još uvijek nema oficijelno prijavljenih ekipa, stoga organizatori ovim putem pozivaju sve zainteresovane da to učine putem telefona 061 408 814 ili 065 377 364 ili putem oficijelne Facebook stranice događaja klikom OVDJE.

Valja istaći i to da je, kako bi se mogao realizovati ovaj turnir, bila potrebna restauracija terena starog 40 godina, a u čemu su organizatorima pomogli ekipa dobrih sugrađana sa Mokušnica.

Kada govorimo o nagradama koje ekipe mogu osvojiti, riječ je o novčanim nagradama i to u iznosu od 700, 300 i 200 KM.

Osim bogatog nagradnog fonda i turnira koji će biti krajnje profesionalno organizovan, organizatori najavljuju interesantan program za gledaoce poput slobodnih bacanja, takmičenja u šutiranju trica i zakucavanju, a potrudili su se i oko muzičkog dijela programa.

Portal 072info generalni je medijski pokrovitelj projekta “Ulični basket – Mokušnice”, stoga ćete biti blagovremeno upoznati sa svim detaljima koji su u vezi sa predstojećim događajem.

Vidimo se, košarkaški teren Mokušnice 23.08.- 24.08.2014. godine!

Podijelite članak