Screenshot 3 1421
AUTOR: H.D.
DATUM:
KATEGORIJA: Sport / Svijet

Prije sedam godina desila se jedna od najvećih nesreća u ovom stoljeću kada je riječ o svijetu sporta. Michael Schumacher, legendarni vozač Formule 1, 29. decembra 2013. doživio je nesreću na skijanju od koje se do danas nije oporavio.

Sedmerostruki prvak svijeta je uživao sa sinom Mickom u Francuskoj na Alpama na skijalištu Meribel, a nakon što je skrenuo između dvije staze upao je u duboki snijeg. Ulazeći u zavoj je udario u jedan kamen koji ga je bacio na drugi o koji je Schumacher udario glavom.

Iako je imao zaštitnu kacigu, doživio je tešku povredu mozga i odmah je prebačen u bolnicu u Grenobleu gdje je dva puta operisan, a potom stavljen u induciranu komu.

Nakon skoro pola godine probudio se iz kome i prebačen je u vilu u Švicarskoj.

Iako su prve prognoze bile optimistične i najavljivano je da će se u roku od tri godine Michael u potpunosti oporaviti, ni nakon sedam godina to se nije desilo.

Njegova porodica ne govori često u javnosti o njegovom stanju, no kada se to i dešava, uvijek napominju kako je on sve bolje i bolje, ali da je i dalje daleko od potpunog oporavka.

Klix