Portal 072info

Prije tri godine farbao je ulice, sada zarađuje 86.000 eura sedmično

Gabriel Jesus (20) danas je jedan od najboljih mladih napadača svijeta, igrač koji zabija za jedan od najbogatijih klubova svijeta (Manchester City) i nogometaš kojeg bi mnogi treneri svijeta voljeli vidjeti u svojoj ekipi.

No sjećanja na skromne početke mladog Brazilca još su itekako svježa.

Fotografije na kojima kao 17-godišnjak bosonog stoji na kamenim ulicama Sao Paola s kistom u ruci i umrljan bojom ukrašava ulice svoga grada ususret Svjetskom prvenstvu 2014. godine osvanule su danas na njegovu Instagram profilu.

Tih dana bio je samo još jedan u nizu stotina hiljada mladih Brazilaca koji su sanjali da barem jednom navuku dres Selecaa.

Prije tri godine farbao je ulice, sada zarađuje 86.000 eura sedmično

No vjerovatno ni u najluđim snovima nije mogao pomisliti da će samo tri godine kasnije biti jedan od najbolje plaćenih mladih nogometaša svijeta, jedan od reprezentativaca Brazila, jedan od igrača koji će biti uzor dječacima.

Te 2014. SP je gledao na televiziji, igrao je za mladu ekipu Palmeirasa i zarađivao oko 4.000 eura godišnje.

Uskoro je zahvaljujući nesvakidašnjem talentu promaknut u seniorski tim, a južnoameričkoj skautskoj službi Manchester Cityja takav dragulj nije mogao promaknuti. Pokazali su ga Pepu Guardioli i tu se Gabrielov život iz korijena mijenja. U transferu vrijednom 32 miliona eura dolazi među ‘građane’ u januaru ove godine i potpisuje petogodišnji ugovor.

Plaća? 86.000 eura sedmično, oko 4,5 miliona eura godišnje. Više od 1000 puta veća plaća no prije tri godine. I što je najbolje majka kaže da i dalje kontrolira njegove finansije i daje mu džeparac svakog mjeseca.

24sata.hr

Podijelite članak