Prijedorski policajci spriječili ženu da skoči s mosta

4 267

Nakon što su primili dojavu, brzom intervencijom policajci Dragan Tambić i Aleksandar Vukosavljević spriječili su ženu u namjeri da skoči sa mosta na rijeci Sani.

Osim policajaca veliku ulogu u spašavanju imao je i njihov sugrađanin koji je putem besplatnog broja 122 spriječio tragediju i moguće samoubistvo.  Tambić i Vukosavljević nisu ni slutili da će se radni dan uobičajenih policijskih dužnosti pretvoriti u sprečavanje tragedije. Јučer iza 18 sati dobili su informacije da je na prijedorskom mostu žena koja ima namjeru da skoči u Sanu. 

Spriječena je tragedija

– Prišli smo službenim vozilom, pošto sam se ja nalazio na mjestu suvozača, izašao sam iz službenog vozila, potom prišao djevojci i ostvario verbalnu komunikaciju – priča Tambić.

Nakon pet minuta razgovora, spriječena je tragedija, pričaju policajci koji kažu da u policijskog službi koja traje blizu tri decenije nisu se susreli sa ovakvim slučajem.

– Glavni i osnovni zadatak svakog policijskog službenika je da pruži adekvatnu pomoć svakom građaninu koji se nađe u nevolji – naglašava Tambić, pišu Nezavisme.

Spasili život

Vukosavljević dodaje da bi tako postupio svaki policijski službenik. – Tako da ne treba nas dvojicu nešto posebno isticati. Vjerujem da bi sve i jedan službenik koji bi izašao na lice mjesta isto uradio i dao sve od sebe da spasi ljudski život – kaže on. 

Koliko god bili skromni, ovi policajci spasili su jedan život.

Avaz

Prethodni članakObjavljena lista najsigurnijih aviokompanija na svijetu
Sljedeći članakNijemac na svom kriptiranom disku ima 7.000 bitcoina, ali je zaboravio šifru