Prijem u A-sda za dječaka heroja: Ovo je samo početak podrške Ismailu Zulfiću – ponosu grada i BiH

Stranka demokratske aktivnosti Zenica (A-sda) ugostila je u svojim prostorijama Ismaila Zulfića, dječaka iz Zenice, koji je rođen bez obje ruke i s deformiranom jednom nogom, ali to ga ne sprečava da osvaja medalje u bazenu.

Prijemu u prostorijama A-sda prisustvovali su Sulejman Spahić u ime Kantonalnog odbora A-sda, Rusmir Isak i Mensud Keleštura, vijećnici u Gradskom vijeću, i Arnel Isak, predsjednik Omladinskog saveza A-sda.

Podsjetimo, do sada je Ismail osvojio srca mnogih, o njemu su pisali i ugledni svjetski mediji, a posebno oduševljenje javnosti izazvao je gest holivudskog glumca Eštona Kučera, koji je podržao trud i uspjeh mladog Zeničana.

Ovoj posjeti prethodila je inicijativa Rusmira Isaka u Gradskom vijeću, koji je jedini u gradu pokazao sluha za dječaka heroja, da malenog Ismaila stipendira Grad.

Prema riječima Rusmira Isaka, ovaj prijem samo je još jedna u nizu potvrda da se u svom radu zalaže za mlade, talentirane i uspješne sugrađane.

Copy

– Nakon inicijative, za koju sam uvjeren da ća naići na podršku, odlučili smo i na ovaj način pokazati Zulfićima da nisu sami u Zenici. Prijem i druženje samo su početak podrške ovom dječaku, koji treba biti ponos kako grada tako i cijele BiH – kazao je Isak.

Vidno oduševljeni Zulfići nisu krili radost što je njihov sin, nakon Sarajeva i drugih gradova, konačno priznat i u rodnom gradu.

Na kraju druženja, Ismailu je u ime stranke uručeno 500 KM, te paketići njemu i njegovoj sestri.

 [flagallery gid=88]

Prethodni članakCvjeta trgovina ljudima u BiH: Među 83 slučaja u čak 47 uključena djeca
Sljedeći članakFuad Kasumović: Građani nisu ovce, već razumni ljudi