Portal 072info

Prijem UG dijabetičara Zeničko-dobojskog kantona

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

download

Sretko Radišić, predsjedavajući Skupštine Zeničko-dobojskog kantona sa saradnicima primio je predstavnike Udruženja građana dijabetičara Zeničko-dobojskog kantona.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Delegaciju Udruženja je predvodio Zlatko Prkić potpredsjednik, a o radu i problemima u djelovanju UG je govorio sekretar Muamer Čičak. Uz to, sekretar Čičak je upoznao predsjedavajućeg Radišića sa aktivnostima 10 općinskih udruženja, izuzev u općinama Doboj Jug i Olovo koje nemaju formirane općinska udruženja. Tokom sastanka razgovaralo se i o načinu finansiranja UG dijabetičara ZDK  kao i njihovom nastojanju da institucionalno pomognu dijabetičarima kojih ima oko 20.000 na području našeg Kantona. Oni su se zahvalili predsjedavajućem Radišiću na prijemu i pokazanom interesu za njihove probleme kao i za probleme građana oboljelih od dijabetesa.

Predsjedavajući je predstavnicima Udruženja obećao da će informisati Kolegij Skupštine o njihovim problemima i da će uputiti zahtjev Vladi Kantona odnosno resornom ministarstvu da se iznađe mogućnost adakvatnog rješavanja problema UG dijabetičara.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME