Portal 072info

Prijevoz tabuta kreće 9. jula u 9 sati iz Visokog

Organizacioni odbor obavještava sve građane Bosne i Hercegovine i sve zainteresovane, koji žele ispratiti tabute sa 136 identifikovanih posmrtnih ostataka žrtava genocida za ukop 11. jula 2015. godine u Memorijalnom centru u Potočarima, da će prijevoz tabuta krenuti 9. jula u 9 sati iz Visokog.

Protokol ispraćaja:

09:00 Polazak kamiona iz Visokog

09:30 Zaustavljanje kamiona u Vogošći

10:35 Zaustavljanje kamiona ispred zgrade Predsjedništva BiH

11:00 Zaustavljanje kamiona ispred Spomenika ubijenoj djeci Sarajeva

11:15 Zaustavljanje kamiona pored pijace Markale

15:00 Dolazak autobusa u Srebrenicu – Potočare

Iz Organizacionionog odbora je saopćeno i da će dženaza namaz za 136 identifikovanih žrtava genocida početi u 13:00 sati 11. jula 1995. godine, prvo klanjanjem podne i ikindija namaza, a onda i dženaze namaza.

“Molimo sve one koji ove godine planiraju prisustvovati ovom tužnom, za sve nas najpotresnijem danu, da na dostojanstven način ispratimo naše najmilije i da ne dozvolimo da bilo ko bude ispred naših žrtava”, navodi se u saopćenju.

“Kako bi sve aktivnosti koje smo planirali završili i pokazali da smo dostojanstveni bez obzira na bol koji nosimo u sebi, molimo Vas da dolazak u Memorijalni centar 11. jula planirate u ranim jutarnjim satima, te da se u potpunosti držimo protokola koji su uspostavili članovi Organzacionog odbora, policija i redari”, ističe se u saopćenju koje potpisuje Ćamil Duraković, predsjednik Organizacionog odbora i načelnik Srebrenice.

federalna.ba

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box