Portal 072info

Prikaz rezultata povodom kraja prve polusezone takmičarske 2020/21 godine

B89B0D88 E500 4AF1 96B4 41A9413E4D2E
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

U protekloj polusezoni takmičarske 2020/21 godine ŽNK “Čelik” je odigrao 6 utakmica u takmičenju Prva ženska liga Federacije Bosne i Hercegovine. U toku takmičenja zabilježen je napredak sportskog kolektiva, ostvarivši pet pobjeda nad konkurentnim učesnicima takmičenja. Otvorenjem samog takmičenja kao domaćin, klub bilježi visoku pobjedu 7:1 protiv ŽNK “Rosa Brandis” Travnik. Takmičarski niz pobjeda uslijedio je i sa ekipama ŽFK “Sloboda” Tuzla, ŽNK “Željezničar” Bosanska Krupa, ŽNK “Mladost” Novi Travnik, te ŽNK “Sloboda” Tuzla. Pobjedom ovih klubova Čelične djevojke upisuju 15 bodova, od kojih se, odlukom komisije za sport oduzima 3 boda zbog odustajanja ekipe iz Travnika od takmičenja. Trenutna prva pozicija zaslužena je sa 12 bodova, a da li će se zadržati znat ćemo nakon odigrane utakmice između ŽNK “Sana” Sanski Most i ekipe Željezničara iz Bosanske Krupe. Tokom takmičenja zabilježen je jedan poraz, gdje su igračice Sane upisale pobjedu rezultatom 2:1, nakon neizvjesne i napete utakmice. 
S novom upravom kluba, Čelik je zabilježio pomak na tabeli sa 5. pozicije (iz prošle sezone), na 1. 
U narednom periodu, Uprava kluba želi definirati ciljeve i strategiju za ojačanje omladinskog pogona koji je, neupitno, budućnost ženskog nogometa. 
Tokom ove polusezone za ŽNK “Čelik, nastupale su poznata imena u ženskom nogometu: Ulmija Čančar, Lejla Koluh-Škiljo, Aida Avdić, Adina Osmančević, i Elma Kundić, bivše i sadašnje reprezentativke. Pored navedenih, prvi tim činile su odlične igračice: Amila Dizdarević, Hatidža Smriko, Sajra Kulalić,  Džejlana Babić, Nedžla Međuseljac, Belma Hrvić, Anesa Ježić,Aja Muslić, Safeta Kavaz, Admira Fetić, Hana Babić, Aida Šeper, te nosioc kapitenske trake Ilma Durmo. 
Pored navedenih informacija, čast nam je pohvaliti naše igračice, koje su kontinuiranom edukacijom zaslužile sudijska mjesta pri Nogometnom savezu, a to su Ilma Durmo, Aida Šeper i Džejlana Babić. 
Menadžment kluba, na čelu sa Rusmirom Spahićem, ima za cilj dodatno ojačati prvi tim, intenzivirati trenažni proces, omogućiti talentiranim igračicama dodatnu edukaciju, i dati mogućnost novim i starim talentiranim igračicama da budu dio kolektiva koji svakodnevno napreduje.
U narednom periodu će se održati i skupština kluba, na kojoj će biti predočeni svi rezultati postignuti u toku protekle polusezone, kao i donošenje strategije za razvoj kluba za 2021. godinu.
Menadžment kluba

Podijelite članak
  • 5
    Shares
POLITIČKI MARKETING
072 Kenan Aida
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Počitajte još

ŽNK Čelik potvrdio prvo mjesto na tabeli u trećem kolu

072info.com
REKLAMA
KRAJ REKLAME

5C469C74 8C17 4B98 BDF1 9CFAAF69C4F6