Prilaz sportskom centru u Zenici završava se oko 10. juna (FOTO)

Prilaz sportskom centru u Zenici završava se oko 10. juna (FOTO)
FOTO: Benjamin Hazić
FOTO: Benjamin Hazić
FOTO: Benjamin Hazić

Ekipa našeg portala danas je posjetila novosagrađeni sportski centar na Crkvičkom brdu, gdje se planiraju održavati treninzi svih reprezentacija koje posjete naš grada prilikom igranja utakmica sa Reprezentacijom Bosne i Hercegovine. Izgrađena su dva nogometna terena, a jedan od njih napravljen je s umjetnom travom.

Ovaj centar je dimenzija 17 x 106 metara, a u prizemlju se nalaze sportske prostorije i to: šest svlačionica, fitnes, sauna, magacin sportske opreme i rekvizita, prostorija za pranje veša, kao i kuhinja, restoran, prostor za edukaciju i projekcije, prostorija za zabavu i igre, te cafe bar.

Na planiranom spratu koji je također u sklopu ovog centra bit će 24 dvokrevetne sobe, i to u rangu hotela sa tri zvjezdice, kao i kancelarije uprave centra i mini cafe bar, za opuštanje.

Ono što je važno za naše navijače, jeste da će ovi tereni će imati tribinu i to sa 1.500 sjedećih mjesta, što vrlo pozitivno i dobro.

Danas smo razgovarali sa radnicima, koji trenutno rade na prilaznom putu prema ovom centru i kako su nam rekli, ulica je široka 6 metara, planira se završiti i trotoar s obje strane puta, a kraj radova prilazne ceste planira se oko 10. juna 2013. godine.

Nadamo se da će ovaj sportski centar u Zenici biti od velike koristi našim reprezentacijama, ali i gradskim nogometnim klubovima.

Kako teku pripremni radovi, pogledajte u našoj fotogaleriji.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica

POVEZANE OBJAVE