Portal 072info

Prilika za nezaposlene: Austrija traži više od 29 hiljada ugostitelja, minimalna plata 1400 eura

U prvoj polovini ove godine traži se 14.259 konobara, 10.227 kuhara i 5091 pomoćnik u kuhinji

Austrijskom tržištu rada nedostaje osoblje za ugostiteljstvo, pa se zbog nedostatka radne snage neki objekti čak i zatvaraju. Od 1. maja ondje je minimalna bruto plaća 1400 eura mjesečno.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

U prvoj polovini ove godine traži se 14.259 konobara, 10.227 kuhara i 5091 pomoćnik u kuhinji, informacija je koju je objavio austrijski Servis za zapošljavanje. Prema njihovim podacima, velika je potražnja i za pomoćnom radnom snagom za poslove čišćenja zgrada (9598) i pakiranja robe (7574), opće pomoćne radne snage (5995), kao i za radnicima u skladištu (4788).

Neki ugostiteljski objekti su se zbog nedostataka radne snage vikendom i zatvorili, piše Glas Slavonije.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Predsjednik Gospodarske komore Austrije Christoph Leitl kaže da ne može shvatiti zašto ljudi ne žele raditi, a nije riječ o nedovoljnim primanjima. Pojasnio mu je predsjednik sindikata “Vida” Gottfried Winkler ističući da se problem nalazi u uvjetima rada.

“Sve dok su primanja u hotelijerstvu i gastronomiji iznadprosječno niska, a pritisak je natprosječno visok, ne treba se čuditi nedostatku radne snage u turizmu”, rekao je.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Od 1. maja zakonski minimalac za zaposlene u hotelijerstvu i ugostiteljstvu je 1400 eura bruto mjesečno, piše Glas Slavonije.

bh-index.com

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME