Prilika za posao: Kanada traži 140 vozača kamiona, avionsku kartu plaća poslodavac

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Kanadska radna snaga je preopterećena, a postoji ogromna potražnja za radnicima u naftnom i plinskom sektoru u kojemu je postoji čak 85.000 radnih mjesta

Pro Hire Solutions agencija za posredovanje putem portala MojPosao traži 140 vozača kamiona za rad u Kanadi. Ista je agencija i prošle godine tražila stotinu vozača za platu od 35 do 49 hiljada evra, a slično je i ove godine, piše Dnevni avaz.

ČITAJ JOŠ:  Nek’ komšiji crkne krava: Fočak bivšem komšiji otrovao hranu i vodu za stoku

Direktor Pro Hire Solutions dodao je da trošak putovanja u Kanadu (avionsku kartu) plaća poslodavac.

“Mi dogovaramo zajednički smještaj za vozače. To znači da će dvoje vozača dijeliti jedan dvosobni apartman, a za svakoga od njih predviđen je i budžet kako bi si mogli osigurati sve potrebno prije nego što dobiju prvu plaću, što je obično tri sedmice od dolaska. Kasnije se plata isplaćuje svake dvije sedmice.”

Kako je istaknuto na portalu MojPosao, selekcijski postupak će podrazumijevati intervju putem Skypea, zatim razgovor za posao s poslodavcem koji će se održati u Zagrebu 29. marta.

ČITAJ JOŠ:  Projekt od 110 miliona KM pred GV Zenica

Vozačima će biti osigurane radne dozvole i drugi potrebni dokumenti, otvoren bankovni račun, a proći će i desetodnevnu autoškolu kako bi dobili kanadsku vozačku dozvolu.

Na oglas se možete prijaviti OVDJE do 23. marta.

Posao u naftoj i plinskoj industriji u Kanadi prilično je težak i nerijetko podrazumijeva udaljena putovanja, no mnogima je primamljiv zbog vrlo visokih plata. Srednja godišnja plata nadzornika na bušotini tako iznosi 75.000 dolara.

 

GODISNJICA
MARKETING