Portal 072info

Prilika za posao: Lufthansa traži radnike iz BiH

ZAPRATITE NAS NA FACEBOOKU, OSTANITE INFORMISANI!

Ukolite trenutno nemate posao, a voljeli biste putovati i raditi u avioindustriji, ovaj posao bi mogao biti idealan za vas.

Lufthansa InTouch, kompanija koja je u stopostotnom vlasništvu Lufthanse i kao takva obavlja poslove vezane za podršku korisnicima na 40 različitih tržišta na preko 27 različitih stranih jezika, zapošljava radnike koji govore njemački jezik.

S obzirom da kompanija trenutno širi njemačko tržište, potreban je veći broj radnika koji su spremni doseliti se u Brno (Češka) i raditi za jednu od najpoznatijih aviokompanija na svijetu.

”Nudi se smještaj u prva tri mjeseca kao i pomoć oko dobivanja radne i boravišne dozvole. Za obavljanje ovog posla nije potreban poseban profil ili obrazovanje, minimalno što kandidati moraju ispunjavati je SSS, smjer nije bitan jer obrazovanje i priprema za izvršenje ovog posla se vrši internim školovanjem.

Bitno je da aplikant govori odlično njemački i vrlo dobro engleski jezik, a dokaz o završenim tečajevima stranih jezika nebitan je jer testiranje istog se radi kroz razgovor sa kandidatima”, ističe se u objavljenom natječaju.

Osnovna plaća iznosi 19.500 čeških kruna, što je oko 750 eura. Pored osnovne plaće se u prvih šest mjeseci dobiva fiksni bonus od dodatne 2.000 čeških kruna i bonovi za hranu za svaki dan proveden na poslu 90 čeških kruna.

Velika prednost ovog posla je što se nakon 6 mjeseci dobija službena iskaznica Lufthanse koja omogućava putovanje svim aviokompanijama sa popustom i do 90 posto.

Podijelite članak