PRILIKA ZA POSAO: Tražim dva automehaničara s diplomom iz BiH ili Srbije, plata 5.000

automehanicar
Podijelite vijest

Jedan oglas je uzburkao duhove. Splićanka traži automehaničare, isključivo iz Bosne i Hercegovine i Srbije, a plaća koju nudi je prilično diskutabilna. Naime, ponudila je 5.000 kuna.

Automehaničari, kako piše Slobodna Dalmacija, znaju u Splitu i okolici u dobrim radnjama imati oko tisuću eura, neki i znatno više ako su dobri u svom poslu. I u medijima se već navodilo da vrstan automehaničar ima plaću oko 13.000 kuna, a njihovi pomoćnici znaju imati između 6.000 i 8.000 kuna, sve ovisno rade li u maloj radionici ili pak u nekom većem i poznatom servisu.

Evo i komentara na tu objavu:

ČITAJ JOŠ:  I OVO JE BIH: Firma građevinskim radnicima nudi platu do 2.500 KM

– Prosječna mjesečna plaća za automehaničara u Hrvatskoj je 6.591 kn neto. Raspon plaće za 50% uzorka je između 5.000 kn i 7.500 kn – navodi pak portal za posao Adorio.

Ovisno o tome koliko dugo mladi automehaničari nastave obrazovati po završetku šegrtovanja, koje ispite polože i koliko se dalje specijaliziraju, primjerice za teretna vozila, motocikle, karoseriju ili elektroniku na kontrolnoj ploči, mogu s ovim zvanjem jako dobro zarađivati – i do 5.000 eura mjesečno. Marljivost, točnost i susretljivost najvažnije su pretpostavka za to, kaže za DW vlasnik automehaničarske radionice u Njemačkoj. Dakle, u Njemačkoj 5.000 eura, a u Hrvatskoj 5.000 – kuna!

ČITAJ JOŠ:  I OVO JE BIH: Firma građevinskim radnicima nudi platu do 2.500 KM

Opis radnog mjesta automehaničara:

– Dijagnoza kvara na vozilu.

– Izvršavanje mehaničkih popravaka i zamjena starih djelova

– Podešavanje mehanike, hidraulike i pneumatike vozila.

– Upotreba mjernih dijagnostičkih instrumenata.

– Instalacija i servis dodatnih djelova.

– Redovna inspekcija, garancija i generalni pregled vozila.


Podijelite vijest