Portal 072info

Prilika za zapošljavanje četrdeset mladih i žena

Screenshot 8 438 1
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

U okviru projekta Stručno osposobljavanje i zapošljavanje mladih i žena u drvnoj industriji, koji implementira Udruženje poslodavaca FBiH u okviru USAID WHAM projekta, četrdeset polaznika uspješno je završilo teoretsku obuku.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

Uređenje interijera

Tokom teoretske obuke, koja je održana online, polaznici su imali priliku usvojiti znanja o svojstvima, izboru i upotrebi drvnih i nedrvnih materijala, kao i upoznati se sa osnovnim načelima uređenja interijera, mjera zaštite na radu i zaštite okoliša, te primjene postojećih ručnih i mehaničkih aparata i alata za drvnu proizvodnju i obradu.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME


Kako kažu u Udruženju poslodavaca FBiH, nakon završetka teoretske nastave polaznici su nastavili praktičnu obuku u kompanijama WoodTeam d. o. o. Ilijaš, Fen d. o. o. Lukavac i Nobil d. o. o. Nova Bila.


– Jedan dio polaznika će tokom praktične obuke usvojiti određena znanja i vještine u procesima proizvodnje u drvnoj industriji, te će biti osposobljeni za presvlačenje namještaja platnom, tapeciranje sjedišta, te ukrašavanje prostora posebnim tkaninama, sagovima, a drugi dio polaznika će biti osposobljen da vlada savremenom tehnologijom pri obradi drveta. Naučit će osnovne principe izbora pribora, alata i mašina za određene operacije, ovladati vještinama pripreme, krojenja i obrađivanja materijala od drveta, te da konstruišu i izrađuju različite vrste namještaja i građevinske stolarije, kažu poslodavci.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME


Ovaj projekt se u cijelosti završava krajem februara 2021. godine, a cilj mu je osigurati zaposlenje kod poznatog poslodavca za minimalno 90 posto sudionika od kojih se očekuje da uspješno završe tromjesečni proces obuke.

Privređivanje

Iz Udruženja poslodavaca FBiH najavili su da će nastaviti sa održavanjem različitih aktivnosti na osposobljavanju za zapošljavanje, uglavnom mladih i žena, u raznim oblastima privređivanja, a sve kako bi se uticalo na povećanje produktivnog zapošljavanja.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
  • 7
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME