Portal 072info

Prilikom pretresa u Brezi pronađena opojna droga

U okviru aktivnosti na suzbijanju i preveniranju neovlaštenog posjedovanja, proizvodnje i stavljanja u promet opojnih sredstava, policijski službenici Policijske stanice Breza su došli do određenih operativnih saznanja da lice B.A. posjeduje određenu količinu narkotičkih sredstava namijenjenih za „uličnu prodaju“, te se pristupilo preduzimanju niza mjera i radnji s ciljem provjere istih. U skladu sa raspoloživim operativnim saznanjima, a na osnovu naredbe Općinskog suda u Visokom, dana 14.08.2017. godine, u ulici Desitijatska, u Brezi, izvršen je pretres kuće, pratećih objekata i vozila, koje koristi navedeno lice. Tom prilikom je pronađeno:

 

• petnaest paketića sa sadržajem suhe, zeljaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu,

• metalna tzv. drobilica, sa tragovima materije koji asociraju na opojnu drogu marihuanu.

 

Navedeno lice je lišeno slobode, zadržano i nad istim je u službenim prostorijama Policijske stanice Breza zavedena kriminalistička obrada, dok je pronađena biljna materija izuzeta i bit će predmet potrebnih vještačenja.

 

Nakon prikupljenih dokaza i dokumentovanja krivičnog djela, Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona će od strane Policijske stanice Breza biti dostavljen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršioca protiv lica B.A., rođenog 1993. godine, iz Breze, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ iz člana 238. Krivičnog zakona FBiH.

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box