Primitivni istup zastupnika SDA u Parlamentu FBiH Hamdije Abdića: Doktore Stevanoviću, j*** ti svaki član SDA staru

Nakon jučerašnjeg primitivnog istupa zastupnika SDA u Parlamentu FBiH Salke Zildžića, a u kojem je ismijao žrtve koronavirusa, uslijedio je još primitivniji istup drugog zastupnika SDA u Parlamentu FBiH, Hamdije Abdića.

Svima, pa i samom predsjedniku SDA Bakiru Izetbegoviću, vrlo dobro je poznato da mentalni sklop prosječnog SDA-ovca još uvijek nije savladao osnove korištenja interneta, a posebno društvenih mreža poput Facebooka, Twittera ili Instagrama. Svjestan informatičke nepismenosti kadrova SDA, Izetbegović je nakon katastrofalnog poraza na lokalnim izborima poručio da se SDA namjerava “popraviti” na društvenim mrežama.
Gnusne objave

Tu “popravku” imali smo priliku vidjeti u gnusnim objavama zastupnika SDA u Parlamentu FBiH Salke Zildžića, a koji je jučerašnjom montažom na svom Facebook profilu omalovažio bol porodica koje su izgubile svoje najmilije i uvrijedio sve časne ljekare koji se duže od godinu dana hrabro bore s pandemijom koronavirusa.

Nakon Salke Zildžića na društvenu scenu stupio je njegov stranački kolega Hamdija Abdić zvani Tigar, koji je također zastupnik SDA u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH. Vjerovali ili ne, on je otišao čak i korak niže od Salke Zildžića, pa je putem svog Facebook profila opsovao majku uglednom ljekaru Draganu Stevanoviću koji je cijeli rat proveo u glavnom gradu Bosne i Hercegovine.

Psovke na društvenim mrežama

 

– J*** ti svaki član SDA staru! – napisao je zastupnik SDA u Federalnom parlamentu Hamdija Abdić ispod objave u kojoj doktor Stevanović komentariše dešavanja na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu. Abdić je vjerovatno želio da se na ovako primitivan način dodvori direktorici KCUS-a Sebiji Izetbegović.
Salko Zildžić (SDA) branio Sebiju i Bakira pa dobio odgovor od naroda:
BiH
Salko Zildžić (SDA) branio Sebiju i Bakira pa dobio odgovor od naroda: “Sram te bilo, izvini se porodicama stradalih od opasnog virusa”
04.04.2021 u 13:27

Bit će zanimljivo pratiti da li će ogavni komentar zastupnika SDA u Parlamentu FBiH osuditi Asocijacija žena SDA jer se spominje nečija majka (a, majka je žena) te da li će zastupnica SDA u Skupštini Kantona Sarajevo Jasmina Bišćević – Tokić konstatovati kako “iznenađuje šutnja iz SDA na ovakve prizemne uvrede njihovog istaknutog člana”.
Vulgarni i primitivni istupi

Vulgarni i primitivni istupi zastupnika SDA u Parlamentu FBiH, koji pokušavaju odbraniti direktoricu KCUS-a Sebiju Izetbegović na jedini način na koji znaju (primitivni i malograđanski), samo govore kolika je panika nastala u redovima SDA zbog objave dramatičnog pisma anesteziologa uposlenih na KCUS-u.

O stepenu panike dovoljno govori i da je u zaštitu Sebije Izetbegović stao i statist člana Predsjedništva BiH Šefik Džaferović. On je sa zvanične mail adrese Predsjedništva BiH – državne institucije koja se bavi isključivo vanjskom politikom, međunarodnim ugovorima i predlaganjem državnog budžeta – uputio saopćenje za javnost kojim je dodatno degradirao svoju ličnost svrstavajući se u rang portparola Sebije Izetbegović.

IZVORAvaz
Prethodni članakBosna podvigom u Grenoblu prije 42 godine postala košarkaški prvak Evrope
Sljedeći članakKOMŠIJE U ŠOKU: Poznat identitet Zeničanina koji je skočio sa osmog sprata (FOTO)