Portal 072info

Primjećivao je šaputanja: Uvijek je osjećao da nešto nije u redu, a onda mu je majka otkrila šokantnu istinu!

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Jonathan Husband, iako dijete, nije mogao neprimijetiti šaputanja i znatiželjne poglede koji su ga pratili dok je odrastao.

Jonathan Husband imao je 65 godina kada ga je majka odvela na stranu i rekla mu da je njegov otac bio silovatelj koji joj je oduzeo nevinost.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

On je oduvijek osjećao da nešto nije u redu s njegovim djetinjstvom. Bob za kojeg je mislio da mu je otac bio je distanciran kada je on bio u pitanju, a pun ljubavi prema drugoj djeci. U selu u Yorkshireu gdje je odrastao primjećivao je šaputanja i znatiželjne poglede, piše Daily Mail.

‘Jedna djevojčica rekla mi je da joj je majka zabranila da se igra sa mnom, a od dječaka sam čuo da šapću riječ ‘kopile’. Imao sam osjećaj da postoji nešto što mi nije rečeno, ali bio sam premlad da razumijem’, priča danas 70-godišnji Jonathan.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

U dobi od 12 godina poslan je u sobu zbog manjeg nestašluka, a do tamo ga je slijedio djed koji mu je rekao: ‘Znaš, on nije tvoj pravi otac’. Na taj način pokušao mu je, vjeruje Jonathan, objasniti zašto se otac pema njemu loše odnosi, ali i dalje je bio previše nezreo da bi shvatio što je on mislio.

I tijekom tinejdžerskih godina pratio ga je čudan osjećaj, a sve je kulminiralo kada je s 18 godina podnio zahtjev za izradu putovnice. Shvatio je da je na njegovom rodnom listu mjesto na koje se inače upisuje ime oca bilo prazno.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

No, koliko god se trudio, njegova majka Mary nije se htjela uključivati u bilo kakvu raspravu o njegovom podrijetlu.

‘Duboko u sebi znao sam da imam još jednog oca, ali kad god sam to pokušao izvući iz majke rekla bi mi ‘Ne budi smiješan, tvoj otac je tvoj otac’. Samo je odbijala razgovarati o tome’, kaže.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Tek 2007. godine, kada je bila u srednjim 80-im godinama i blizu smrti, majka mu je odlučila otkriti strašnu istinu. Jonathan je uistinu imao drugog oca, ali onog koji je uništio život njegove majke. Bio je produkt silovanja, bezosjećajnog napada koji se dogodio kada je Mary imala tek 20 godina, za vrijeme Drugog svjetskog rata.

Odbačena od strane roditelja koji su smatrali da je osramotila obitelj, odlučila je zadržati dijete iako je znala da će platiti visoku cijenu u vremenima kada je imati dijete izvan braka bilo sramota. Kasnije se udala za dosta starijeg muškaraca s kojim je dobila još dvoje djece, a on nikad nije pokazivao previše ljubavi prema Jonathanu.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Ona je odlučila da svom sinu neće reći istinu kako mu ne bi uskratila šansu za izgradnjom sretnog obiteljskog života. Nakon što je doznao istinu divio se majci i njezinoj hrabrosti i žrtvi.

‘Cijenim sve što je moja majka izdržala kako bih ja mogao imati dobar život’, rekao je. Njegova majka dočekala je da on ostvari snove koje mu je namijenila. Bio je u sretnom braku više od 40 godina, sve dok njegova supruga prije četiri godine nije preminula od raka pluća. Ima dvoje djece i četvero unučadi. Obitelj je i Mary donijela veliko zadovoljstvo – živjela je dovoljno dugo da postane prabaka.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

dnevnik.hr/cazin.net

Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME