e 5
AUTOR: H.D.
DATUM: lis 14, 2021 @ 10:20
KATEGORIJA: BiH / Vijesti
FIXGEHALT

U Centru za obuku kopnene vojske u Požarevcu realizuje se višenedjeljna obuka pripadnika Oružanih snaga Bosne i Hercegovine za rukovanje protivoklopnim lansirnim kompletom 9K111 „fagot“.

Na obuci u Požarevcu su podoficiri i vojnici
 • Na obuci u Požarevcu su podoficiri i vojnici
 • Na obuci u Požarevcu su podoficiri i vojnici koji su postavljeni na dužnosti komandira odeljenja i operatora, i oni će, po završetku obučavanja, biti osposobljeni za upotrebu ovog protivoklopnog oružja u svim vremenskim, zemljišnim i borbenim uslovima.

  Težište je na pripremama za realizaciju gađanja
 • Težište je na pripremama za realizaciju gađanja
 • Težište je na pripremama za realizaciju gađanja, u okviru kojih će svaki polaznik na trenažeru izvršiti oko 2.500 lansiranja rakete, u uslovima ograničene vidljivosti, zadimljavanja bojišta, pojave bljeska rakete, promjene pravca kretanja i iznenadnog ubrzavanja cilja.

   Jačanje bilateralnih odnosa sa partnerskim državama
 • Jačanje bilateralnih odnosa sa partnerskim državama
 • Ovo je drugi put da se pripadnici Oružanih snaga Bosne i Hercegovine obučavaju za upotrebu protivoklopnog lansirnog kompleta 9K111 „fagot“ u Centru za obuku kopnene vojske.

  Realizacija ovakvih i sličnih usavršavanja za pripadnike stranih oružanih snaga pokazatelj je povjerenja koje sistem obuke u Vojsci Srbije uživa u regionu i svijetu i doprinosi jačanju bilateralnih odnosa sa partnerskim državama.

  LIDER