Portal 072info

Pripadnici policije darivali krv

Crveni križ Zenice i Sindikat policije MUP-a ZDK danas su organizovali akciju dobrovoljnog darivanja krvi.Odazvalo se ukupno 50-tak pripadnika policije, kao i nekoliko sugrađana, a tom prilikom za pacijente Kantonalne bolnice Zenica prikupljena je 31 doza krvi.

Današnja akcija darivanja krvi organizovana je u sklopu obilježavanja ovogodišnje Nedjelje Crvenog križa, koja traje ove sedmice, ali i obilježavanja 15. maja, Dana policije. Edin Hibić, predstavnik Sindikata policije MUP-a ZDK navodi da je ovo njihova tradicionalna aktivnost jer su službenici ovog Ministarstva u više navrata dosada pokazali svoju humanost, čime žele ukazati na činjenicu da je pomoć u spašavanju ljudskih života njihovo glavno i najvažnije opredjeljenje.

Cilj današnje kao i prethodnih, ali i budućih ovakvih akcija dobrovoljnog darivanja krvi je pomoći odjelu Transfuzije krvi Kantonalne bolnice u Zenici da se prikupe i obezbijede potrebne količine ove dragocjene tečnosti, kako bi je imali na raspolaganju  za liječenje pacijenata smještenih u ovoj bolnici.

 

rtvze.ba

Podijelite članak

Počitajte još

Večeras u Zenici: Nastradala 16-godišnja štićenica doma za nezbrinutu djecu (FOTO)

072info

Užas u Zenici: Dijete palo s balkona i poginulo

072info

ZENICA: Mladići s merdevinama pokušali provaliti u školu, a onda ih je iznenadila policija

072info