Pripadnici policije darivali krv

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Crveni križ Zenice i Sindikat policije MUP-a ZDK danas su organizovali akciju dobrovoljnog darivanja krvi.Odazvalo se ukupno 50-tak pripadnika policije, kao i nekoliko sugrađana, a tom prilikom za pacijente Kantonalne bolnice Zenica prikupljena je 31 doza krvi.

Današnja akcija darivanja krvi organizovana je u sklopu obilježavanja ovogodišnje Nedjelje Crvenog križa, koja traje ove sedmice, ali i obilježavanja 15. maja, Dana policije. Edin Hibić, predstavnik Sindikata policije MUP-a ZDK navodi da je ovo njihova tradicionalna aktivnost jer su službenici ovog Ministarstva u više navrata dosada pokazali svoju humanost, čime žele ukazati na činjenicu da je pomoć u spašavanju ljudskih života njihovo glavno i najvažnije opredjeljenje.

ČITAJ JOŠ:  “Slučajevi X” u Zenici: Brojne intervencije intervetnog tima stanice Centar (VIDEO)

Cilj današnje kao i prethodnih, ali i budućih ovakvih akcija dobrovoljnog darivanja krvi je pomoći odjelu Transfuzije krvi Kantonalne bolnice u Zenici da se prikupe i obezbijede potrebne količine ove dragocjene tečnosti, kako bi je imali na raspolaganju  za liječenje pacijenata smještenih u ovoj bolnici.

 

rtvze.ba

GODISNJICA
MARKETING