Pripravnički staž za mladi VSS kadar

Birozazaposljavanje

Na javni poziv Službe za zapošljavanje ZDK za učešće u Programu sufinansiranja aktivnih mjera, za obezbjeđenje pripravničkog staža za 100 VSS  mladih nezaposlenih kadrova bez radnog iskustva, okončan 23. oktobra, javila su se ukupno 162 poslodavca, a za zapošljavanje je apliciralo 316 pripravnika sa prostora ovog kantona, što su brojke znatno veće od raspoložive kvote i iznosa planiranih sredstava, kazala nam je Alma Bradarac, pomoćnik direktora Službe za zapošljavanje ZDK.

– U okviru iznosa poticaja, od 480.000 maraka, kojeg je za ovaj Program obezbijedila kantonalna Vlada, odobreno je sufinansiranje pripravničkog staža u trajanju od godinu dana za ukupno 104 pripravnika na prostoru ZDK, obzirom da su među njima i medicinski radnici, čiji pripravnički staž traje duplo kraće, pojašnjava gospođa Bradarac.

Rang liste, koje je utvrdio Upravni odbor Kantonalne službe za zapošljavanje, već su objavljene na oglasnim pločama općinskih biroa, te je u toku potpisivanje ugovora između ove Službe i poslodavaca, nakon čega će uslijediti i sklapanje ugovora o obavljanju pripravničkog staža.

rtvze,ba

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE