PRIPREME RK ČELIKA ZA NOVU SEZONU: Tri pobjede i dva poraza

Rukometaši ,,Čelika”, koji su posljednji od svih premijerligaša počeli pripreme za novu sezonu (10. avgusta), a sve zbog nezavidne finasijske situacije koja već dugo vremena prati ovaj Klub i zbog dileme – da li da napuste Premijer ligu BiH, za 20 dana odigrali su pet prijateljskih  utakmica i ostvarili tri pobjede, dok su dva meča izgubili.

Svih pet mečeva odigrali smo kao gosti: u Sarajevu, protiv ,,Bosne” (pobjeda 41:35), u Doboju protiv ,,Sloge”  pobjeda ,,Čelika”  (31:30) i protiv RK ,,Bjelovara” u Visokom (naša pobjeda 33:32).

Na turniru u Visokom izgubili smo dvije utakmice – od ,,Izviđača” (Ljubuški) 39:29 za ljubušake i protiv domaćina RK ,,Bosne” Visoko – 29:27 za domaću ,,Bosnu”- rekao nam je novi strateg Zeničana, trener Senad Skopljak.

– Imamo dobrih  razloga za zabrinutost i duboku analizu naše igre pred start u prvenstvu, pogotovo kad se zna da smo uvijek bolje igrali u prvom nego u drugom poluvremenu,  da nas je ,,Izviđač” ,,razbio” trčanjem, da imamo ozbiljnih  problema i u odbrani i u napadu – kaže Skopljak.

– Nije opravdanje to što smo utakmicu sa ,,Izviđačem” igrali kao drugu utakmicu istog dana (prije podne sa RK Bjelovarom, a poslijepodne istog dana sa ,,Izviđačem”). Nije opravdanje ni to da smo posljednji počeli sa pripremama: mi smo, recimo pripreme počeli 10. avgusta, a ,,Izviđač” 1. jula!  Ekipa koja pretenduje na sami vrh tabele u novom prvenstvu, ipak, jednostavno – ne može i ne smije ovako igrati! – ljut je Skopljak.

Copy

Ohrabruje napredak naročito mladog Hamze Hadžića

U ekipi Čelika nije bilo igrača koji su posebno briljirali u dosadašnjim  pripremnim utakmicama. Golaman Riad Polić je u prosjeku imao nedovoljnih po 10-11 obrana po utakmici.  Odbrana tima nije dobro funkcionisala, a u ,,Čelikovom” napadu je bilo dosta tehničkih grešaka i promašaja. Golgeter tima je kapiten – krilo Davor Kadić koji je u prosjeku po utamici davao 10 do 11 golova, a nedostajali su golovi sa bekovskih pozicija. Ohrabruje napredak mladog BiH  juniorskog reprezentativca lijevog krila Eldara Mehića, a posebno mladog sedamestogodišnjaka Hamze Hadžića, koji je u 10 minuta igre  ,,Izviđaču” zabio dva gola.

Inače, na već pomenutom međunarodnom turniru u Viskokom prvo mjesto je ,,uzeo” Izviđač, a drugoplasirana je ekipa Šaota iz Arandjelovca.

Do početka prvenstva u Premijer ligi BiH  (12. septembra)  ,,Čelik”  planira odigrati još dvije prijateljske utakmice – obje kod kuće: uzvratne utakmice sa RK ,,Bosnom” iz Sarajeva i RK ,,Slogom” iz Doboja u Gradskoj areni Zenica.

Prethodni članakU Zavidovićima traje uviđaj u izgorjelom djelu Tvornice motažnih kuća “Krivaja”, radnici zabrinuti za svoje sudbine
Sljedeći članakEvo kako da prepoznate simptome moždanog udara