Pripreme za Marš mira do Potočara u toku

rsz_1mars-mira-srebrenica-2013

Kako je saopćteno iz Organizacionog odbora, u sklopu obilježavanja 18. godišnjice genocida nad Bošnjacima "Sigurnosne zone UN-a" Srebrenica, 11. jula 1995. godine i ove će godine biti organizovan pješački pohod Marš mira, iz sela Nezuk u općtini Sapna, do Memorijalnog centra u Potočarima. Opsežne pripreme za pješački pohod koji će se odvijati od 8. do 10. jula su u toku.

Biće ovo deveti put da će kolona koja broji na hiljade lokalnih i inostranih učesnika krenuti prema Srebrenici, maršrutom kojom su u julu 1995. godine u Nezuk stigli prvi preživjeli Srebreničani, bježeći pred vojskom i policijom Republike Srpske. Osim velikog broja redovnih učesnika iz zemalja Zapadne Evrope, očekuje se, kao i prethodnih godina, značajan broj učesnika iz Turske.

Zanimljivo je da će utorak, 9. jula 2013. godine biti i prvi dan ramazanskog posta, a zvaničnim programom je predviđeno klanjanje teravih namaza, kako na otvorenom, tako i na musali Memorijalnog centra u Potočarima. Prijave za učešće na pohodu Marš mira 2013 (Nezuk-Potočari) moguće je izvršiti putem web adrese: www.marsmira.org.

Prijave organizovanih grupa (preuzeti dokument) i pojedinaca (online forma) za Marš mira 2013 mogu početi. Instrukcije za prijave i detaljnije informacije možete pronaći na: www.marsmira.org

VAŽNA NAPOMENA: Ove godine neće biti područnih prijava. Dakle, ne postoje lica po općtinama zadužena za registraciju učesnika, lokalno.

Pozivamo učesnike koji se prijavljuju putem telefona da zadrže minimum pristojnosti i ispoštuju odluke koje je donio Organizacijski odbor ovog pohoda.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica