AUTOR: H.D.
DATUM:
KATEGORIJA: BiH / Sport

Nogometni savez BiH konstantno prati razvoj epidemiološke situacije u našoj zemlji izazvane pandemijom COVID-19, a ujedno poduzima određene mjere u cilju realizacije završnice nogometnih takmičenja. “U cijelosti poštujemo i provodimo naredbe, odluke i preporuke nadležnih državnih organa izdatih povodom proglašenog vanrednog stanja u Bosni i Hercegovini. U skladu sa ovom situacijom, a nakon održane videokonferencije svih članica UEFA-e, dostavljene su i preporuke za organizaciju završnica nacionalnih takmičenja”, poručili su iz Saveza.

Administracija je pripremila prijedlog mogućih planova operativnog djelovanja sa redoslijedom aktivnosti kako bi se pristupilo završnici svih takmičenja kojima rukovodi NS BiH.

“UEFA je predložila da rok za završetak nacionalnih takmičenja u zemljama članicama bude 30. juni. NS BiH će u cilju ispunjavanja svojih zakonskih obaveza pratiti i poštovati sve zaključke nadležnih organa BiH povodom trenutne situacije u zemlji te u skladu s tim pronaći najbolje i po zdravlje svih učesnika najsigurnije rješenje, da se takmičenja u organizaciji NS BiH završe u okviru preporučenih termina iz UEFA”, istakli su iz NS BiH.

Za kraju su poručili kako će Savez o svim relevantnim odlukama vezanim za nastavak domaćih takmičenja javnost blagovremeno upoznati.

KLIX