Pripreme za prijevremene izbore u Tuzli, 111.000 građana ima pravo glasa

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Gradska izborna komisija Tuzla obavlja posljednje pripreme za provođenje prijevremenih izbora za gradonačelnika Tuzle koji će biti održani u nedjelju, 5. februara.

  • Oko 111.000 građana Tuzle ima pravo glasa na predstojećim prijevremenim izborima za gradonačelnika. Ukupno će biti otvoreno 160 birališta, a imamo i 12 mobilnih timova putem kojih će glasati 393 građanina koji nisu u mogućnosti doći na redovno biračko mjesto – kazala je Feni predsjednica Gradske izborne komisije Tuzla Asja Kravić.
ČITAJ JOŠ:  Zatvorena biračka mjesta na prijevremenim izborima, slaba izlaznost

U odnosu na nedavno održane Opće izbore nije došlo do promjene biračkih mjesta, ali građani mogu provjeriti svoje biračko mjesto na broj telefona 035 307 394 ili na stranici Centralne izborne komisije BiH.

  • Materijal za izbore stiže 1. februara, a biračkim odborima bit će dodijeljeni 4. februara, odnosno dan prije održavanja izbora – kaže Kravić.

Kandidati za gradonačelnika Tuzle su Zijad Lugavić (aktuelni v.d. gradonačelnika), Mirnes Ajanović, Omer Berbić, Almir Arnaut, Halid Žigić i Derviš Čičko.

ČITAJ JOŠ:  Konaković: Uvjerljive pobjede u Srebreniku i Tuzli, vodimo u Bihaću

Fena

GODISNJICA
MARKETING