Portal 072info

Pripreme za ZEPS pri kraju

Ovogodišnji,23. po redu generalni bh sajam ZEPS 2016. i 13. ZEPS Intermetal održat će se od 4. do 8. oktobra na sajmištu Kamberovića polja u Zenici.

U trećoj smo,posljednjoj kampanji marketinške obrade podataka,a intencija je da prednost dajemo ekonomskim efektima manifestacije. S druge strane, predstojeći sajam,prema trenutnim pokazateljima, bit će za oko 10 posto veći u odnosu na prošlogodišnji,kako po broju izlagača,tako i po izložbenoj površini,izjavio je za RTV Zenica Vedad Šestić,generalni direktor Poslovnog sistema RMK,organizatora ZEPS-a.

Procjena je, da će ukupna sajamska površina zauzimati 18.000 metara kvadratnih.Direktor Šestić je istakao, da će na osnovu pozitivnih iskustava iz prošle godine,na ovogodišnjem ZEPSU-a biti nastavljeno aktueliziranje tematike ekologije,ovoga puta kroz agrar,odnosno prednosti i perspektive organske proizvodnje i njen značaj za ZDK,Federaciju BiH i državu.

Čast da otvori Sajam,pripast će uspješnom predstavniku poslovnog sektora,kazao je Šestić,ne želeći otkrivati konkretno ime.Ove godine neće biti zemlje partnera,ali su kandidati za iduću godinu Turska,Norveška i Srbija. 

RTVZE

Podijelite članak