Portal 072info

Pripremite mladi kukuruz na ova tri načina i bit ćete oduševljeni

Kukuruz je savršena namirnica za tople dane, a kada dođe zima, verujemo da i tada uživate u njemu kao prilogu, pa makar kupovali zamrznuti šećerac.

Kukuruz je najbolje pripremati istog dana kada je kupljen ili ubran.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Evo tri jednostavna načina prirpeme mladog kukuruza:

Priprema u mikrovalnoj 

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Metod kuhanja u mikrovalnoj je veoma praktičan način spremanja. Ne skidajte lišće i svilu s kukuruza i stavite dva klipa u mikrovalnu na visoku temperaturu od 3-6 minuta, u zavisnosti od starosti vašeg kukuruza. Ostavite ih da se ohlade dovoljno da možete da ih uzmete u ruku, a zatim skinite lišće i svilu.

Skuhajte kukuruz 

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Kuhanje je klasičan i najlakši način da se pripremi kukuruz. Možete koristiti široku plitku šerpu ili koristite dublji lonac ako kuhate više kukuruza. U svakom slučaju, sipajte u posudu dovoljno vode tako da pokrije klipove. Najprije skinite llišće i očistite od svile. Sipajte vodu u šerpu, posolite i stavite mlad kukuruz. Kada voda počne da vrije kuhajte još desetak minuta, pa prospite vodu. Kukuruz prelijte hladnom vodom i sačekajte 2 minuta prije serviranja.

Pecite kukuruz 

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Pečenje na žaru daje kukuruzu jedinstven ukus. Povucite lišće, ali ostavite ih pri dnu klipa. Uklonite svilu, pa klipove stavite u posoljenu vodu. Neka stoje tako oko 10 minuta. Izvadite klipove iz vode i otresite višak tečnosti. Pecite ga oko 15 minuta na srednjoj temperaturi na roštilju, okrećući povremeno. Neka se kukuruz ohladi dovoljno da ga možete uzeti u ruku, a zatim skinite lišće.

Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME