AUTOR: P.D.
DATUM:
KATEGORIJA: Lifestyle / Zabava

Kukuruz je savršena namirnica za tople dane, a kada dođe zima, verujemo da i tada uživate u njemu kao prilogu, pa makar kupovali zamrznuti šećerac.

Kukuruz je najbolje pripremati istog dana kada je kupljen ili ubran.

Evo tri jednostavna načina prirpeme mladog kukuruza:

Priprema u mikrovalnoj 

Metod kuhanja u mikrovalnoj je veoma praktičan način spremanja. Ne skidajte lišće i svilu s kukuruza i stavite dva klipa u mikrovalnu na visoku temperaturu od 3-6 minuta, u zavisnosti od starosti vašeg kukuruza. Ostavite ih da se ohlade dovoljno da možete da ih uzmete u ruku, a zatim skinite lišće i svilu.

Skuhajte kukuruz 

Kuhanje je klasičan i najlakši način da se pripremi kukuruz. Možete koristiti široku plitku šerpu ili koristite dublji lonac ako kuhate više kukuruza. U svakom slučaju, sipajte u posudu dovoljno vode tako da pokrije klipove. Najprije skinite llišće i očistite od svile. Sipajte vodu u šerpu, posolite i stavite mlad kukuruz. Kada voda počne da vrije kuhajte još desetak minuta, pa prospite vodu. Kukuruz prelijte hladnom vodom i sačekajte 2 minuta prije serviranja.

Pecite kukuruz 

Pečenje na žaru daje kukuruzu jedinstven ukus. Povucite lišće, ali ostavite ih pri dnu klipa. Uklonite svilu, pa klipove stavite u posoljenu vodu. Neka stoje tako oko 10 minuta. Izvadite klipove iz vode i otresite višak tečnosti. Pecite ga oko 15 minuta na srednjoj temperaturi na roštilju, okrećući povremeno. Neka se kukuruz ohladi dovoljno da ga možete uzeti u ruku, a zatim skinite lišće.