Portal 072info

Priređivači igara na sreću: Obavijest o održanoj međunarodnoj konferenciji Oporezivanje u europskoj industriji igara na sreću

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Dana 25.01.2017. u Sarajevu je održana međunarodna konferencija pod nazivom “Oporezivanje u europskoj industriji igara na sreću”, kojoj je organizator bila Europska organizacija za regulaciju igara na sreću (EOGL).

Pozivnice za sudjelovanje na konferenciji EOGL je uputio Predsjedniku Federacije Bosne i Hercegovine, Vladi Federacije Bosne i Hercegovine, Federalnom ministarstvu financija, Poreznoj upravi Federacije Bosne i Hercegovine, izaslanicima Doma naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine, zastupnicima u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine te Savezu općina i gradova Federacije Bosne i Hercegovine.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Od navedenih, konferenciji su prisustvovali jedino predstavnici kabineta predsjedavajuće Doma naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine, Lidije Bradare, dok je zahvalu na pozivu, ali i ispriku zbog nemogućnosti dolaska zbog ranije preuzetih obveza, uputio Ured predsjednika Federacije Bosne i Hercegovine.

Ovo su jedine dvije institucije koje su pokazale odgovornost i odgovorile na poziv. Nitko iz Vlade Federacije Bosne i Hercegovine, Federalnog ministarstva financija, Porezne uprave Federacije Bosne i Hercegovine, Zastupničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine te Saveza gradova i općina Federacije Bosne i Hercegovine nije prisustvovao konferenciji niti je EOGL-u uputio odgovor na pozivnicu.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

1 Ovim putem izražavamo duboko nezadovoljstvo i razočaranje činjenicom da navedene institucije, a prije svih Vlada Federacije Bosne i Hercegovine i Federalno ministarstvo financija, nisu pokazale ni najmanji interes za metode i modele oporezivanja igara na sreću u zemljama Europske unije i zemljama regije. Predstavnici Vlade Federacije Bosne i Hercegovine i Federalnog ministarstva financija u potpunosti su ignorirali Europsku organizaciju za regulaciju igara na sreću te svojim nedolaskom na konferenciju osramotili institucije Federacije Bosne i Hercegovine, kao i poslodavce koji zapošljavaju 5.500 radnika u Federaciji Bosne i Hercegovine.

Budući da je konferencija održana za vrijeme trajanja javne rasprave oko izrade Prijedloga Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o igrama na sreću koji je već mjesecima predmet rasprava u Vladi Federacije Bosne i Hercegovine i oba doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine, smatramo kako su Vlada Federacije Bosne i Hercegovine i Federalno ministarstvo financija svojim nedolaskom dokazali kako ne uvažavaju mišljenja, stavove i iskustva zemalja Europske unije i struke te izražavamo svoju zabrinutost zbog ovakvog krajnje neodgovornog pristupa izradi prijedloga zakona o kojem ovisi budućnost 5.500 radnika i 2.600 vlasnika prostora, kao i 80 milijuna KM direktnih godišnjih prihoda federalnog proračuna.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Iako navedene institucije nisu prisustvovale konferenciji, pozivamo ih da analiziraju Konsenzus kojeg su sudionici međunarodne konferencije pod nazivom “Oporezivanje u europskoj industriji igara na sreću” usuglasili u Sarajevu 25.01.2017., a kojeg dostavljamo u prilogu. Konsenzus smo dana 26.01.2017. dostavili Federalnom ministarstvu financija kao materijal za sudjelovanje u javnoj raspravi oko izrade Prijedloga Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o igrama na sreću.

Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME

dino pasalic knjiga promocija