Portal 072info

Prirodno liječenje zimske depresije

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Zimska depresija pojam je koji se pojavljuje posebno u zimskim mjesecima. Osobe koje pate od zimske depresije svake godine iznova moraju poduzimati korake kako bi se motivirali. Kod nekih osoba simptomi sezonske depresije se pojavljuju postupno i napreduju kako zima traje, a kod nekih su već na početku zime izraženi.

Simptomi sezonske depresije uključuju:
–    anksioznost
–    potištenost
–    gubitak energije
–    bespomoćnost
–    pospanost
–    društveno povlačenje
–    nedostatak interesa za aktivnosti
–    fluktuacije teka
–    poteškoće u koncentraciji
–    debljanje

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Mnogi faktori utječu na zimsku depresiju iako je konkretni okidač nedefiniran.
Zimi uvijek nedostaje svjetlosti što je jedan od glavnih uzroka zimske depresije. To ne samo da utječe na vaše raspoloženje nego i smanjuje razinu vitamina D u tijelu. Stoga je korisno ići u krevet rano i buditi se rano. Ovo je jedan od najboljih recepata za sezonsku depresiju.
Koristite javni prijevoz, to će spriječiti frustriranje oko vožnje.
Kupite novu zimsku odjeću. Tako ćete se utopliti i istovremeno osjećati dobro vezano uz svoj izgled.  Ovo igra značajnu ulogu u sprječavanju zimske depresije.
Dobra je ideja i napraviti neke prilagodbe u prehrani. Jedite manje porcije hrane tijekom cijelog dana. Nemojte se prejedati.
Bavite se zimskim sportovima. Tjelovježba popravlja raspoloženje, ali i troši kalorije. Sport podiže i tjelesnu temperaturu što čini hladne dane ugodnijima.

cazin.net

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME