Prirodno liječenje zubobolje i infekcije zuba

Prirodno liječenje zubobolje i infekcije zuba

Zubobolja se obično javlja kada je korijen zuba iritiran. Najčešći uzroci su infekcije, propadanje zuba, ozljede ili gubitak zuba. Bol se također može pojaviti nakon što je zub izvađen. Iako nitko ne uživa u zubobolji, dobra vijest je da se bol i infekcija mogu olakšati i riješiti prirodnim putem.

Ako je uzrok vaše zubobolje apsces ili neka druga infekcija, kombinirajte korištenje:

1. ulje origana lokalno i iznutra,

2. koloidno srebro lokalno, interno i za ispiranje

3. topla slana voda za dodatno ispiranje

Ulje od divljeg origana – postupak

Uzmite nekoliko kapi ulja od origana pod jezik. Zadržite nekoliko minuta, a zatim isperite s puno koloidnog srebra, čineči to jednom na svakih sat vremena.

Ispljunite koloidno srebro, a zatim progutajte dodatno još koloidnog srebra (do 250 ml ukupno u jednom danu).

Nježno utrljajte malo koloidnog srebra u područje desni oko zuba.

Nakon nekoliko minuta, utrljate ulje origana na područje desni.

Između ispiranja s koloidnim srebrom također ispirite s prilično toplom slanom vodom (najbolje morska sol) i utrljajte još ulja od origana u desni.

Još prirodnih lijekova koji mogu ublažiti i liječiti zubobolju

– Odrežite komad đumbira i odstranite koru. Stavite komad u usta na vrh bolnog zuba i grizite. Bol bi se trebala vrlo brzo smiriti. Držite ostatak đumbira u posudi u hladnjaku i zamijenite komad u ustima povremeno po potrebi.

– Oslobodite se bolnog kucknja zuba eteričnim uljem klinčića (Syzygium aromaticum). Aromatična kemikalija iz klinčića zove se eugenol i ona otupljuje bol i ubija bakterije. Da biste primijenili ulje, natopite ulje na vatu i koristite ga za utrljavanje na i oko svog upaljenog zubnog mesa i zuba. Ponovite prema potrebi. Također, možete razgristi klinčić prednjim zubima i dobivenu smjesu staviti na bolni zub, pogotovo ako je šupalj.

– Uzmite jednu čajnu žličicu ulja crnog kima (Nigella sativa) i 1/2 šalice octa i kuhajte. Ohladite, a zatim koristite za ispiranje usta kako bi se smanjila upala i infekcija. Isperite svakih par sati dok bol i / ili oteklina ne nestane.

– Za zubni apsces i infekcije, stavite dvije ravne čajne žličice soli u čašu. Ulijte malu količinu kipuće vode na sol u čašu da se otopi, a zatim napunite čašu s dovoljno hladnom vodom kako bi dobili toplu otopinu. Isperite usta polako i dobro, koristeći svu slanu vodu. Ponovite najmanje dva puta dnevno (što češće to bolje). Ako ne radi od prve, pokušajte povećati količinu soli.

– Koristite hladne pakete ili druge hladne stvari za ublažavanje bolova. Kada imate zubobolju, pritisak nečeg hladnog na vanjskoj strani lica često može dati privremeno olakšanje, osobito ako imate problema sa spavanjem. Ako nemate hladne pakete, ne morate se brinuti o ledu koji će se rastopiti u pola noći – jednostavno zgrabite nešto iz svog hladnjaka ili zamrzivača. Možete koristiti staklenku senfa, bocu vode, što god je prikladno. Ako uzimate nešto zamrznuto, pokrijte s nekom krpom ili ručnikom prije stavljanja na kožu. Napomena: Nemojte stavljati zamrznutu hranu jer će se otapanjem pokvariti.

– Dodaci koji mogu pomoći očistiti infekcije i potaći brzo ozdravljenje uključuju ekstrakt lišća masline i bromelain, sastojak iz ananasa.

Napomena: Ako se zubobolja pogoršava ili traje i više od nekoliko dana, posjetite kvalificiranog stomatologa – po mogućnosti holističkog.

Natural news

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE