Prisluškivanjem otkriveni detalji Suarezove prevare na ispitima u Italiji

suarez

Urugvajski napadač Luis Suarez (33) nedavno je prošao ispit iz italijanskog na univerzitetu u Perugi uprkos tome što ne zna ni osnove tog jezika kao što je dokazano u istrazi u kojoj su prisluškivanjem otkriveni i brojni zanimljivi detalji.

Naime, Suarez je želio brzo dobiti italijanski pasoš kako bi iz Barcelone prešao u Juventus, ali je prvo morao položiti ispit italijanskog jezika u Perugi.

Novinari koji su ga čekali ispred fakulteta odmah su primijetili da je Suarez i usmeni i pismeni dio prošao za samo sat vremena.

Italijanski dnevni listovi Gazzetta dello Sport i La Repubblica objavili su i transkripte prisluškivanja Suarezovih ispitivača napravljenih tokom istrage.

“Mora proći, zarađuje 10 miliona eura godišnje… Ali šta ćemo kad ne može konjugovati glagole i deklinirati imenice te govori samo u infinitivu? Ukoliko ga novinari budu ispitivali, bit će potpuno izgubljen… Reci mi koliko bodova da mu upišem i toliko će dobiti… Ako ne prođe, gotovi smo. Podmetnut će nam bombu… Pripremili smo ga dobro, zapamtit će pitanja koja će biti na ispitu…”, govorili su, između ostalog, ispitivači o Suarezu.

Podsjetimo, Juventus je na kraju odustao od transfera jer procedura dobijanja pasoša traje pola godine pa su angažovali Atleticovog Alvara Moratu.