Pristalica fanatičnih stavova i nevjerovatnih teorija zavjere ulazi u Kongres

abf6e3ddd8f39b4a67743e04e6cc214844 marjorie taylor greene 2x rsocial w600

Marjorie Taylor Greene, poslovna žena poznata po zastupanju fanatičnih stavova i teorija zavjere, dobila je mjesto u Kongresu u kojem će predstavljati Georgiju, prenosi CNN.

Marjorie Taylor Greene promovirala je teoriju zavjeru u kojoj glavnom mjesto zauzima lik “QAnon”, a prema kojoj se Donald Trump tajno bori protiv zavjere pedofila, prenosi Tanjug.

FBI je upozorio da takvi stavovi predstavljaju domaću terorističku prijetnju.

Ipak, ona se ipak nominirala u augustu, a Trump ju je nazvao “budućom republikanskom zvijezdom”.

Marjorie Taylor Greene također tvrdi da je George Soros preživio holokaust i da je sarađivao sa nacistima.

Ona je na Facebooku napisala da se u ovom trenutku dešava islamska invazija u vladine institucije u SAD i poručila muslimanima da ostanu na Bliskom istoku.

Green također tvrdi da su Afroamerikanci robovi Demokratske stranke, kao i da su bijeli muškarci “najgore tretirana grupa ljudi u SAD-u danas”.

Buduća kongresmenka je povukla neke od ovih tvrdnji tokom svoje kampanje.

Ona je u augustu izjavila da “QAnon” nije bio dio njene kampanje i da je, kada je došla do informacija koje su pokazale da nije u pravu, “izabrala drugi put”.

Ipak, Green je i nakon toga nastavila da širi dezinformacije. Ona je u septembru na Twitteru napisala da djeca ne treba da nose maske, odbacujući preporuke Centra za kontrolu i prevenciju bolesti.

Na Facebooku je također objavila fotografiju na kojoj nosi pušku, zajedno sa fotografijama demokratskih zvaničnika, kada je napisala da bi konzervativni kršćani trebalo da počnu da uzvraćaju napade i kritike “socijalistima koji žele da rasture našu zemlju”.